Španělský kříž

Včera jsme se s bráchou vydali na jedno známé pole z ústupovky, od nás asi hodinu cesty. Zavadili jsme o pár drobností, nic moc. Potom brácha říká: "Hele vraťme se k nám a půjdeme na to pole, kde už jsme měli pár úspěchů. Myslím, že tam něco bude, je taky zorané."
Rozhodli jsme se tedy, že se vrátíme k nám do kraje a půjdeme na pole kousek od baráku. Při cestě k autu padl ještě Gold prsten s letopočtem a pěkným kamínkem ( také přidám).
Radost byla veliká! Sedl jsem si z toho na pjerdol. Přecijen jsme nejeli tak daleko zbytečně, říkal jsem si :-)
Tak jsme naskočili do auta a vyrazili.
Po příjezdu na místo běhám po poli a říkám si tyjo tady za barákem by byla sranda najít něco pořádného. A za 10 minut to přišlo, po kopnutí měďáka a víčka od zavařovačky se přibližuji k silnici a najednou zavadím pohledem o cosi čouhajícího z hlíny. Vidím konce předmětu připomínajícího záslužný kříž. Zajásám a volám na bráchu, že tady na mě kouká kříž. Tak si k tomu sedneme koukáme na ty hrany a říkáme si: " To nevypadá na obyčejný kříž, je to moc veliké a má to dlouhé meče. " Vykulení se na sebe díváme se smíchem od ucha k uchu s tušením o co se asi jedná. Vytáhnu to ze země, volám tátovi, popisuji mu, jak to přesně vypadá. Potvrzuje mi, že se jedná o Španělský kříž.
Jásám na celé kolo, JE TAM!! JOOO! ŠPANĚLÁK!!!
Sice mu chybí tři ptáčci a při poslední orbě odpadl střed se svastikou, ale čert to vem. Je tam! Hlavně že není na dvě půlky ! 😄👍
Další sen splněn, díky, dneska neusnu 👍

Španělský kříž (německy: Spanienkreuz) je německý řád udělovaný v době Třetí říše. Byl udělován německým dobrovolníkům z Legie Condor se zásluhami ve španělské občanské válce. Založen byl 14. 4. roku 1939 německým kancléřem a vůdcem Adolfem Hitlerem. Existoval ve dvou základních verzích - s dvěma překříženými meči za zásluhy v boji a bez mečů za nebojové zásluhy.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Spanisches Kreuz mit Schwertern in Silber (3 Meinungen), ZWEITER WELTKRIEG (1 Meinung) PanHlina97: ZWEITER WELTKRIEG, petroff: Spanisches Kreuz mit Schwertern in Silber, Kapsa: Spanisches Kreuz mit Schwertern in Silber, Motopetak: Spanisches Kreuz mit Schwertern in Silber

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Španělský kříž
Španělský kříž
Španělský kříž
Španělský kříž
Španělský kříž

Fundumstände

Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:0 cm
Verwendeter Detektor:Oči
17 Stimmen
17 Stimmen
angezeigt:
1120x,
Kommentare:
4,
Finder:
PanHlina97 PanHlina97
Fotografiert:
der 12. Mai 2009,
Eingefügt:
der 7. April 2023

Kommentare

Pěkně tam trčel👍

dobrý nález.Velká škoda stavu :,-(

Vítám tě do klubu Španěláků 8-) škoda ho ale i tak parádní, jinak verzi bylo vícero s meči i bez mečů v bronzu, stříbře, ve zlatě a ve zlatě s brilianty

https://www.valka.cz/Spanelsky-kriz-t69026

Počítá se ale škoda ho ...přeji ti hezčího

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben