Stará žabka

Jednou jsem narazil na vypuštěný rybník, kromě snad 3kg olůvek jsem kopnul i tuhle olověnou zajímavost. Prý se to používalo jako číhátko na silon před špičku prutu.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Angelhilfen, Angelgeräte und Teile davon (1 Meinung) Frit0l: Angelhilfen, Angelgeräte und Teile davon

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Stará žabka
Stará žabka
Stará žabka
Stará žabka
Stará žabka
Stará žabka
Stará žabka

Fundumstände

Lokalität:Moravskoslezský kraj
Bodenzustand:Nass
Fundtiefe:15 cm
4 Stimmen
4 Stimmen
angezeigt:
723x,
Kommentare:
4,
Finder:
Frit0l Frit0l
Fotografiert:
der 2. August 2016,
Eingefügt:
der 2. August 2016

Kommentare

Rybářím asi 30 let,ale tohle neznám. Hezký. ;-)

Jedná se o "žabku" na měření hloubky. Když chytáš se splávkem, žabku přicvakneš na háček a nahodíš na lovné místo. Podle toho, jak hodně se přitopí splávek, upravíš jeho posunutím optimální hloubku tak, aby byla návnada na dně, nebo třeba kousek nade dnem. "Žabky" se prodávají v různých gramážích a dost často o ně rybáři přicházejí při měření hloubky, když se "žabka" zaklesne o nějakou překážku na dně, nebo když sklouzne z háčku. Proto je lepší na háček něco napíchnout a potom teprve "žabku" přicvaknout, má toho v tlamičce víc a drží nejen za háček, ale i za napíchnutou věc (třeba gumová kulička na dorazy splávku apod.)

Jó to ani děda co chytal před 50ti lety netušil co to je, až jeden známy řekl že to je číhátko a nic lepšího už nikdo nevymyslel (prozatím)...ono celkem to i odpovídá..nicméně ja bych si to na silon teda nedal :-D

Paráda, díky ;-) Já tušil že si to nemám cvakat na silon :-D

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben