Štítek z radiopřijímače SYSTEM TELEFUNKEN

Polní nález za vsí.

Dosti deformovaný a zprohýbaný tombakový nebo mosazný štítek ze starého radia s nápisem SYSTEM TELEFUNKEN. Délka asi tak 90 mm × šířka 7 mm. Výrazná patina.

Radio bylo od svého vynálezu vždy ve velké oblibě a středem pozornosti. Nejednou se stávalo, že si jej lidé ve své domácnosti cenili stejně tak, jako by to byl další člen jejich rodiny. Byl to přeci jen přístroj, který je prostředictvím každodenních zpráv a také hudby, spojoval se světem.

Jak vypadal „model“ celého přístroje nazvaného Florida, z nehož s velkou pravděpodobností pochází nalezený štítek, si můžete prohlédnout na posledním snímku. Ten a ještě mnohem více informací k přístroji, naleznete zde - http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/main.nsf/wcatalid/0000304 a další informace také například zde - http://www.radiomuseum.org/r/radiotechn_florida.html

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Firmenschilder und Kennzeichnungen (5 Meinungen) mesr: Firmenschilder und Kennzeichnungen, : Firmenschilder und Kennzeichnungen, : Firmenschilder und Kennzeichnungen, nadlacan: Firmenschilder und Kennzeichnungen, cobasico: Firmenschilder und Kennzeichnungen

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Štítek z radiopřijímače SYSTEM TELEFUNKEN
Štítek z radiopřijímače SYSTEM TELEFUNKEN
Štítek z radiopřijímače SYSTEM TELEFUNKEN
Štítek z radiopřijímače SYSTEM TELEFUNKEN

Fundumstände

Lokalität:Liberecký kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:8 cm
Verwendeter Detektor:Garrett GTI 2500
7 Stimmen
7 Stimmen
angezeigt:
1281x,
Kommentare:
1,
Finder:
cobasico cobasico
Fotografiert:
der 13. Oktober 2016,
Eingefügt:
der 13. Oktober 2016

Kommentare

pěkná prezentace.
jasnej palec ;-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben