Střela do hákovnice..

Nález kule mě překvapil, nejdříve jsem si myslel, že to je kule z ložiska. Ale vzhledem k tomu, že není magnetická, tak usuzuji, že se jedná o střelu do hákovnice. Utvrzuje mě v tom i to, že nález je cca. 2km od města Třebechovice pod Orebem. Zde bylo sídlo-základna husitských vojsk - OREBITÉ.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Munition (2 Meinungen), Feuerwaffen Geschosse (1 Meinung), Neues Zeitalter (1 Meinung) Zdenci66: Feuerwaffen Geschosse, srsnak: Munition, Red_Sonia: Neues Zeitalter, T3mpl: Munition

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Střela do hákovnice..
Střela do hákovnice..
Střela do hákovnice..
Střela do hákovnice..

Fundumstände

Lokalität:Královéhradecký kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:15 cm
Verwendeter Detektor:Garrett Ace 300i
9 Stimmen
9 Stimmen
angezeigt:
2287x,
Kommentare:
6,
Finder:
Zdenci66 Zdenci66
Fotografiert:
der 12. Januar 2018,
Eingefügt:
der 12. Januar 2018

Kommentare

Pěkná, vevnitř bývá železná kostka. :-)

Pěkná gule :-)

Pokud ty čárky dole jsou měřítko po jednom mm, napočítal jsem jich dvacet šest. To je přesně průměr koule rakouského osmiliberního kartáče. Ta se k Třebechovicím mohla dostat. Husité tedy ne. ;-)

přikláním se k benedekovi ... navíc to vypadá spíš na zinek než olovo ...

Tak tak Vosa, už podle vzhledu. Ale dobrej nález. A na některejch i tady je pěkně vidět nálítek z výroby.

:-) Děkuji za hodnocení. Benedek1866 má dobrý odhad, okolo Třebechovic p.O. ustupovali rakouští vojáci po bitvě 1866. Měřítko je skutečně 26mm (musím se zlepšiti v dokumentaci). Ale věřte kluci, že mi ti husité nejdou z hlavy. Na vrchu Orebě, měli základnu po smrti Jana Žižky. No budu pátrati dále v okolí a věřím, že pole budou plodné. Z hledáním začínám a je to prostě super!! Všem přeji úžasné nálezy. Zdenci :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben