Svátost

Dnešní nález listnatý les

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Svaletten (12 Meinungen), Erzengel Michael (1 Meinung), Unsere Liebe Frau vom Heiligen Berg (Sacro Montana) (1 Meinung), Unsere Liebe Frau von Zaraška (Scharoschitz) (1 Meinung), Unsere Liebe Frau von Einsiedeln (Schweiz) (1 Meinung) : Svaletten, GATTO: Svaletten, ventyl: Unsere Liebe Frau von Zaraška (Scharoschitz), cybork: Svaletten, Ady666: Svaletten, OldaHajek: Unsere Liebe Frau vom Heiligen Berg (Sacro Montana), TESLA: Svaletten, Frank.Burns: Svaletten, jajan: Erzengel Michael, houba: Svaletten, mivl: Svaletten, Caryfuk: Svaletten, outback: Svaletten, tamasek1: Svaletten, DrUzel: Svaletten, Morrigna: Unsere Liebe Frau von Einsiedeln (Schweiz)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Svátost

Fundumstände

Lokalität:Jihomoravský kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:20 cm
Verwendeter Detektor:Fisher 75
3 Stimmen
3 Stimmen
angezeigt:
1143x,
Kommentare:
4,
Finder:
unbekannt
Fotografiert:
der 17. April 2013,
Eingefügt:
der 17. April 2013

Kommentare

Mám za to, že se jedná o Blahoslavenou Panu Marii Žarošickou, nikoliv Svatohorskou, ale nesedí mi ten opis.

Žarošice - "Tož to kurrr.a ani omylem" :-D Místo od kud je - přímo v opise ;-)

sade1: Ty Žarošice to samozřejmě nejsou ;-) Vygůgluj si "Einsiedeln" a uvidíš....

Omlouvám se,proto jsem psal, že mi nesedí ten popis.Nedovedu si vysvětlit jak je možné to, že sedí popis Žarošické i na Einsiedeln. Žarošická popis vyobrazení-Panna Maria pravicí žehná a v levé ruce chová Ježíška, který je oděn do dlouhé tuniky. Vysoké čelo Bohorodičky symbolizuje Stolici moudrosti, oči má pozdvižené jako královna. Je oblečena do kroje francozouzských královen, který nosili ve 14. století. Je zobrazena jako matka (pokrytá hlava bílým šátkem) a panna (dle středověké tradice rozpuštěné vlasy).Postoj vyjadřuje Královnu nebes a je symbolizován žezlem v pravé ruce a barokní korunkou z roku 1687, která zdobí i hlavu Jezulátka. Viz původ rok 1325 Milostná socha Staré Matky Boží Žarošické: http://www.zarosice.estranky.cz/clanky/historie.html

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben