Tesák ?! prosím o pomoc

Dobrý den,
prosím o pomoc s určením druhu i přibližného stáří. Jaký je prosím nejlepší postup při ošetření a zakonzervování, má cca 73 cm. Děkuji Z.Princ

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Reißzähne (10 Meinungen), Dolche (1 Meinung), Schwerter, Messer, Äxte (1 Meinung)
simir911: Schwerter, Messer, Äxte, : Reißzähne, Nebria: Reißzähne, : Reißzähne, : Reißzähne, ScorpionVM: Reißzähne, Hogofogo: Reißzähne, Luk: Reißzähne, blackJ: Dolche, : Reißzähne, : Reißzähne, Corax: Reißzähne, Stimme des Admins (?)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Tesák ?! prosím o pomoc
Tesák ?! prosím o pomoc
Tesák ?! prosím o pomoc

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:15 cm
6 Stimmen
6 Stimmen
angezeigt:
1246x,
Kommentare:
5,
Finder:
simir911 simir911
Fotografiert:
der 20. April 2014,
Eingefügt:
der 21. April 2014

Kommentare

Nejlepší dát archáčum , jinak pokud je na něm ještě dost materiálu, tak očistit elektrolýzou od rezu ,vysušit mírně nahřát a napustit voskem jinak zajímavý nález.

15.století a jak píše tactical , tak dobrá je elektrolýza , pak očista mechanická , pak do destilky pokud možno s dvojchromanem draselným poté znovu mechanická očista . Pak povařit v parafínu - laboratorním ne ve vosku!!! ;-)

A poradíte mi jak vyrobit jednoduše něco na tu elektrolýzu? Jde to i ze staré nabíječky na mobil?

Jasně taky jí mám udělanou ze staré nabíječky na mobil dva krokodýlky kus nerezového plechu a trochu jedlé sody do vody hlavně ne sůl a máš hotovo a klidně ho po řádném vysušení napust obyč bezbarvým voskem. ;-)

Dovolím si doplnit, že dichroman draselný je vysoce toxická látka a měly by s ní zacházet pouze náležitě poučené osoby!!!! Ve své nebezpečnosti se vyrovná třeba kyanidům. Fyzická osoba by ji neměla vůbec mít ve svém držení. Jinak je třeba ji mít pod zámkem a vést si přesnou evidenci spotřeby.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben