Totalni paradnice

Nejprve omluvte kvalitu fotek, mam nefunkcni stativ takze sviceno externim bleskem. Takze zadna slava. Navic sem tak natesenej ze si s tim ani dal v PC nehraju. A ted to hlavni. Cestou domu jsem zastavil u louky po hluboky orbe. Totalni opruz. Vsak to znate. Chodit v tom nejde, mavat taky ne. 20min sem vydrzel a rikam mr*am to. Otocim se a po par metrech smerem k auto vykoukla uplne nahore tahle potvurka Hned mi bylo jasny ze je to starsiho data. Takze zase vracecka a hura ta orba jeste neco da. Padla teda jeste jedna svatostka a pul knoflik. Dal nic Ale az to utahnou jeste se najde :-). A ted babo rad. Nez jsem to oplachnul vodou bylo to vyraznejsi a rekl bych ze jsem videl rok 1575 Ted si tak uplne nejsem jisty. Zatim jsem ji hodil do olivoveho oleje a jak trosku prokoukne vezmu stativ, macrosklo a udelam poradny zabery :-) At vam to pipa. Moje smula po dlouhy dobe konecne vzala nohy na ramena :-) A i kdyz jsem mincickar tohle se mi moooc libi... PS kdyby nekdo vedel oc se jedna budu rad za rady typy poznatky. Googlim o106 a zatim bez uspechu. Jop a velikost asi jako aktualni 20kacka. V ty euforii jsem to nai nezmeril

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Jungfrau Maria (1 Meinung), Svaletten (1 Meinung) jarkan: Jungfrau Maria, : Svaletten

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Totalni paradnice
Totalni paradnice
Totalni paradnice
Totalni paradnice
Totalni paradnice

Fundumstände

Lokalität:Plzeňský kraj
Bodenzustand:Nass
Fundtiefe:1 cm
Verwendeter Detektor:Tesoro DeLeon
13 Stimmen
13 Stimmen
angezeigt:
893x,
Kommentare:
7,
Finder:
otravnykomar otravnykomar
Fotografiert:
der 4. Oktober 2017,
Eingefügt:
der 4. Oktober 2017

Kommentare

Jeste pridam popis, snad jsem rozlustil dobre, nez jsem ji oplachnul dal bych krk za letopocet 1575, ale takle z fotky uz se mi to zase nezda :-/ opis:
beata vir g si netecc or con sia.l.il

Beata Panna Márie

Smrt a nanebevzetí Panny Marie je velmi častý námět obrazů, soch, mozaik a ikon. V byzantském i v západním středověkém umění se často zobrazovala umírající Marie na lůžku uprostřed apoštolů a oslavený Ježíš, jak si ji odnáší na ruce.
V evropském gotickém umění byl zaveden ikonografický typ Beata Virgo Maria Assumpta pro Pannu Marii s dítětem Kristem nebo bez něj se modlící, celou ve sluncové svatozáři, stojící na obráceném srpku Měsíce, symbolizujícím pohanství či herezi. V českém umění byla tato madona velmi oblíbena v době reformace a počátkem protireformace ji vystřídal typ Neposkvrněného početí Panny Marie Maria Immaculata.

Super, moc ti dekuji, takze opravdu 16st. Me se zdal rok jako 1515 nebo 1575 a trosku me ty datumy svadeli k nazoru ze by mohlo jit o nejaky rodovy pocin spojeny s Beatou Laskou.

gratulka pěkny nalez a fotky paradní ;-)

Chlapi, 16 století ani omylem :-D Maximálně "lízla" konec 17, ale spíš až to 18(první půle). Italská poutní medaile - svátostka. Ten původní "vzor" pravděpodobně pocházel z dílen Hammeraniů.

Bejku ta nemá chybu moc pěkná :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben