Válka 1866?

Dobrý den
Může mi prosím někdo určit tento záhadný předmět obdélníkového tvaru s perforovanými otvory a pérovacími plíšky, které je překrývají. Některé chybí a nebo jsou poškozené, pokroucené. Materiál je z největší pravděpodobnosti zinek. Délka asi 7x4cm. Spolu s tímto předmětem ležel kousek vedle něj knoflík, možná z rukávu dělostřelce netuším?? Nalezeno v místech zřejmého postavení kanonu.
Podobný ale o něco větší kousek pouze jednotný a s jedním pérkem, jsem našel kousek vedle na vedlejší pozici. Materiálem je stejný také zinek, ale ten není na foto. Nikdy jsem nic podobného neviděl, ani netuším o co by se mohlo jednat.
Děkuji všem za info.
apa

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Blasen von Mundharmonikas (1 Meinung), Ziehende Mundharmonika (1 Meinung), Musikinstrumente+Teile (1 Meinung), Militärische Artefakte - New Age (1 Meinung) apabebe: Militärische Artefakte - New Age, Singer: Musikinstrumente+Teile, KNAKER: Ziehende Mundharmonika, GATTO: Blasen von Mundharmonikas

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Válka 1866?
Válka 1866?
0 Stimmen
0 Stimmen
angezeigt:
705x,
Kommentare:
19,
Finder:
apabebe apabebe
Fotografiert:
der 2. August 2021,
Eingefügt:
der 21. August 2021

Kommentare

;-)kus foukací harmoniky,velmi neoblíbený ale velmi častý nález.Za poslední dvě hledašky tři kousky. o:-) ;-) :-)

A to druhý je manžeták. Válku nikde nevidím ;-)

:-D :-D :-DGagoš říkal,a čo keď už sů o:-) :-P :-D

Tak třeba majitel té harmoniky byl někdy ve válce ;-)

Tak třeba v roce 1866 na tu harmoniku někdo hrál u toho kanónu ;-)

Je až neuvěřitelné, kde všude se tyhle části harmonik válí. U některých lokalit to vypadá, že člověk musel rozhrnout harmonikáře a potom teprve uviděl pole, louku, les. :-D

KNAKER. :-D :-D :-D

Jj haonika taky to kopu všude :-/

harmonika :-)

Samozřejmě k harmonikářům se člověk musel prodrat přes dav žroutů kompotů a plomborozsévačů. Život tenkrát nebyl jednoduchý.😉😀😀 Teorii na drobné Cu a Al plíšky si nechám až na jindy. :-D :-D

:-D :-Dty nadělal střihoruký Edvard v epileptickém záchvatu ve skladu plechů :-Dale co ty zinkové zlomky? :-D :-D

S těmi si taky lámu hlavu😁✌️

Někdy mám pochybnosti o tom, že to je z harmoniky. Nacházím to furt všude na polích, to do prd...e všichni hráli na harmoniku nebo co? :-D. Nemůže to bejt z nějakýho secího stroje nebo tak něco? :-)

;-)v té době nebylo rádio,televize,takže veškerou kulturu jsi si musel udělat sám a je to nástroj který se dá velmi lehce naučit,pár melodií na ní foukám bez toho že bych kdy chodil do hudebky. :-)

To jo, to já taky. Jen mě prostě šokuje to množství, no :-). Asi to tak je.

Podle mne je to z manévrů RU armády před WWI, kde prošlo vojsko, tam toho hodně zbylo.

Zdravím
Děkuji Vám pánové za názory. Zprvu jsem se domníval, že by se mohlo jednat o část nějakého hudebního nástroje armády, ale ten materiál mi nesedí. Materiálem zinek a ještě dosti chycený morem v harmonice mi moc nesedí. Další kousek co byl vedle, je jednotný, jen z jedním plíškem a větší v kus, není nijak zlomený, takže mi to moc nedává smysl, že by se mohlo jednat o malou harmoniku. Bylo to nalezeno v místech těžkých bojů a kolem tohoto předmětu bylo v břehu v průměru 1m. asi 10 RU střel typu lorenz i jiných typů. Střely byly z části dosti zdeformované. Podobnou snůšku střel jsem nalezl i u toho druhého kousku.

U nás se za WWI nebojovalo. Bude to z těch manévrů. A harmonika to je, teda spíš akordeon.

Jsem celkem na rozpacích, jelikož foukací harmonika je tvarem někde úplně jinde. Že by to bylo ze starého akordeónu ( Heligónky ) je docela i možné. Mohla být i armádní RU, případně i Prušácká, kde si nějakým malým akordeónkem vojáci spestřovali chvilku klidu. Jen mi neleze do hlavy, jak tady píšou kluci, že se to nachází celkem často na polích. Pochybuji, že by akordeóny zaváželi pole... Další divná věc je materiál zinek je dosti měký. A tyhlety hudební nástroje byly bytelně dělané a vydržely i několik staletí, až do dnešní doby. Marné jediné zjištění je vykuchat 150 let starý akordeón. 8-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben