Víkendový Qviz. Knoflík? ...co myslíte vy?

...Mat.Stříbro ..Tloustka cca 2mm /rozměr 26×22 mm...váha cca 4 gr...Byla to onehdy opravdu povedená hledačka a po právu to patří mezi mé nejkrásnější nálezy.Tipoval bych to do období 30.leté války.Trochu mi připomíná obličejem divého muže z nějakého tolaru.Ale určení ponechám na zkušenějších.Předem děkuji za určení a Vám všem přeji krásné nálezy.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Gürtelbeschläge und Ornamente (1 Meinung) poustevnik48: Gürtelbeschläge und Ornamente

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Víkendový Qviz. Knoflík? ...co myslíte vy?
Víkendový Qviz. Knoflík? ...co myslíte vy?
Víkendový Qviz. Knoflík? ...co myslíte vy?
Víkendový Qviz. Knoflík? ...co myslíte vy?
Víkendový Qviz. Knoflík? ...co myslíte vy?
Víkendový Qviz. Knoflík? ...co myslíte vy?
Víkendový Qviz. Knoflík? ...co myslíte vy?
Víkendový Qviz. Knoflík? ...co myslíte vy?
Víkendový Qviz. Knoflík? ...co myslíte vy?

Fundumstände

Lokalität:Královéhradecký kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:15 cm
Verwendeter Detektor:Tesoro Tejon ult.
10 Stimmen
10 Stimmen
angezeigt:
1403x,
Kommentare:
17,
Finder:
Jednorukey Jednorukey
Fotografiert:
der 15. Dezember 2018,
Eingefügt:
der 15. Dezember 2018

Kommentare

Ty jo,na knofl až neuvěřitelný,krásná věc . I kyž jeden ve stříbře už taky mám ,nedivím se že ho máš v top nálezech. To období bych taky tak odhadoval ,dle mého soudu. Gratulace k topce.

To nebude knoflík, to bude něco jiného. Něco daleko zajímavějšího. Ale co nevím. Možná něco z nějaké zbroje nebo zbraně.

Tohle je krásný nález, úžasný, ve stříbře-co dodat. Paráda. :-O

cobasico-výborný názor,děkuji 8-)...Jsem taky na vážkách,kdyby to byl knoflík tak by byl ukončen nejspíše očkem,ale úchyt (Trn) zadní strany je na ukončení očkem poměrně dlouhý a robusní.Každopádně díky a at se daří.

Hledamcomuzu-Ahoj Vládo mockrát ti děkuji a přeji pohodový den. 8-)

podle teho trnu to mohlo býti naklepnutý ve dřevě, ....ten motiv - možno dajakej rýbrcoul a bylo to - podle toho zahnutí - na špacírce /jestli je to zahnutí původní/

radegast :-D

Master - příteli aj kolego, ten vodkaz na tu fredericvichrovku, tam sem si poplakal.....zatím největší perla, co sem tu za celou dobu četl

pane malý-unikátní vichrová spona :-D :-D :-D

zajimavej nalez,gratuluji :-)napadla mne nejaka ozdoba na postroj,oblek ale to je asi blbost ;-)

Ahoj všichni moc vám děkuji za vaše postřehy,vyloučili jsme knoflík a to jsem velice rád.Převládá tu názor zakončení nějakého čehosi cosi nevím možná zbraně a k tomu bych se nejspíš přiklonil i já. Každopádně všem ještě jednou děkuji a přeji spoustu krásných nálezů.

Lukegoss - zdravím vás pane Malej a dle toho co jste zde napsal vás (a vlastne vsechny ostatní )musím kolego upozornit že třetí foto je hocijaky oční klam bo Fatál mooregána či co. ..Vůbec netuším jak se mi to foto mohlo takhle povést. Luke ono je to ve skutečnosti normálně do oválu víceméně pravidelné a né tak zvlněné jak to na fotce vypadá.Takový špunt či co,no je to nejspíš ukončení něčeho,co muselo být nejspíš ještě hezčí než toto...Tož to bude ta vichroovka 8-) :-P ;-) :-) 8-)

sykora - klidně i tvůj názor může být správný. ..kdo ví čím vším se lidé dříve okraslovali a jaká móda zrovna frčela....když vidím dnešní dobu..ať se ti daří 8-)

duven - třeba máš pravdu aj ke tvému názoru se z osobních důvodů přikláním. At se ti daří přeji spoustu krásných nálezů.

pane s jednourukou - tak to je jiná, jestli je to rovný, tak to bylo podle té délky dříku /jestli teda není nějako ulomenej/ naražený nejspíše na konci něčeho - a třebas i tej špacírky
- v kůži by to - podle teho krátkýho trnu - asi nešlo nějak kloudně přichytiti - a právě ten krátkej trn mi sedí jen na to naražení na nějaký do kuželu opracovaný konec čehokoli
- další věc - podle teho motivu - neřekl bych, že to bylo na zbrani
- a ještě to opotřebování - jestli je to Ag, tak to by mělo něco vydržeti.....a henten viking je dosti "ojetej" , nos už nemá.....to značí, že předmět, na kerým totok bylo, byl celkem často v ruce

Lukegoss - Hoj pane posílám ti srdečné pozdrav ke Kolínu...Určitě s tebo souhlasím,muselo to být na něčem naraženo jako ukončení.O dříku si po bližším prozkoumání myslím,že mohl být možná o něco delší,ostřejší kvůli naražení a je nejspíš asi z části ulomený,ale tím se nic nemění.Jinak ag 100 pro. ale jak jsi psal,muselo to být díky opotřebení často v pohybu..Takže závěrem mohu pouze konstatovat..Henten oný viking nejspíš někde na cestách chytil rýmu a díky častému používání šnoptychla si ten frnák prostě odřel sám 8-) :-D...díky a at se daří

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben