Zátka po smrti?

Pivovar založili břevnovští benediktini v tehdy samostatné obci Kročehlavech v polovině 19. století. V letech 1898 - 1921 byl nájemcem a sládkem pivovaru ing. Otakar Zachar. Kromě práce v pivovaře se věnoval i organizování pivovarského života, vydával např. časopis Sládek. Jako jeho přílohy vyšly obrázky ze života v pivovaru, které namaloval Zacharův přítel malíř Mikoláš Aleš. Zachar se také zajímal o historii alchymie, vydával historické alchymistické spisy a napsal knihu O alchymii a českých alchymistech. Psal také divadelní hry, např. Harmonie - výjevy z pivovarské kanceláře. Pivovar v Kročehlavech fungoval po roce 1948 už jen jako stáčírna limonád a i to bylo v roce 1951 zastaveno. V objektech začala fungovat kovovýroba. Po vrácení pivovaru břevnovským benediktinům získala celý objekt soukromá firma, která budovy postupně rekonstruuje pro bydlení i podnikání.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Abreißstopfen (3 Meinungen) ondrasecek: Abreißstopfen, Zakuj: Abreißstopfen, GATTO: Abreißstopfen

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Zátka po smrti?
Zátka po smrti?

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:12 cm
Verwendeter Detektor:Bounty Hunter
3 Stimmen
3 Stimmen
angezeigt:
453x,
Kommentare:
0,
Finder:
Mortis Mortis
Fotografiert:
der 11. August 2019,
Eingefügt:
der 11. August 2019

Kommentare

Im Chat gibt es keinen Beitrag.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben