KELTSKÝ AMULET

rozmer 36x32mm vaha 13g....kovu zdar!!!

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Amulette (6 Meinungen) cuprum: Amulette, jajan: Amulette, : Amulette, kuldat: Amulette, marczus: Amulette, Drapal: Amulette

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

KELTSKÝ AMULET
KELTSKÝ AMULET
KELTSKÝ AMULET
KELTSKÝ AMULET
KELTSKÝ AMULET
KELTSKÝ AMULET
KELTSKÝ AMULET
KELTSKÝ AMULET

Fundumstände

Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:10 cm
46 Stimmen
46 Stimmen
angezeigt:
5131x,
Kommentare:
20,
Finder:
cuprum cuprum
Fotografiert:
der 25. September 2014,
Eingefügt:
der 25. September 2014

Kommentare

Zajdi s tim do muzea, tam budou mít taky radost a určitě ti k tomu řeknou víc . Jinak gratulace. ;-)

jo tak to by šlo ;-)

krásný kousek :-) gratuluju, ale proč hned životní kop? ty už máš před pohřbem??? nikdy nevíš co ještě kopneš ;-) životní kop můžeš určit až se budeš ohlížet do minulosti ;-) musíš přemýšlet pozitivně a ono to pak bude padat ;-) hodně štěstí ;-)

Trxik, bolo to myslene.. len zatial.. :-) ;-),,,

OBROVSKÁ GRATULACE :-O NÁDHERNÝ KOP :-O

...toto nevyzerá na nosené...bude to asi nedorobený kus - tie "otrepy" o tom svedčia... :-/....inak veľmi pekné...

Mělo by se jednat o taranisovo kolo(kelt)... pokud se nemilím ;-) také jsem měl tu čest si podobné kolo kopnout.zaslal jsem ho do muzea a teď čekám netrpělivě na "výsledky"
:-)

super ;-)

super ;-)

toto bych chtěl někdy kopnout :-)

fric: toto není taranisovo kolo :-) je to všude uváděno všeobecně jako keltský amulet, pravý význam a využití asi už nikdo nezjistí, jak píše kelt122 jedná se zřejmě o neopracovaný odlitek, ale možná o to je to více zajímavé, moc hezký nález, gratuluji :-)

no stim zivotnim kopem ybch byl opatrnejsi.ja uz letos vyndal 2 a odvarenej jsem z toho moc nebyl.skoncili v muzeu.u nas celkem beznejsi bronz.at se dar ;-)

Super kop, gratuluji. :-O :-) :-D

dakujem veeelmi pekne Vsetkym :-) :-) ;-)

fric: toto není taranisovo kolo a tu čest jsi neměl. Kopl si kolečko z vláčku, to asi bude ten důvod, proč se ti z muzea neozývají...

:-D :-D :-D

Jinak nález moc pěkný, polotovar kolečka s nálitky vidím poprvé... :-)

Krásný odlitek. Tohel by asi rád získal každý odborník. jak píše Dan tohle je vyjimečné.

hogofogo:nález který jsem našel,byl odevzdán do olomouckého muzea a tam mi pověděli,že by se zřejmě mělo jednat o keltské kolečko,ale že by bylo dobré abych se ozval přímo do archeologického ústavu v Praze.Tak sem se jim ozval a také mi řekli, že se má jednat o latén,ale na sto procent to nemůžou říct,protože jí nemají v ruce a bylo by dobré,abych jim ho přines. Tak jsem jim ho poslal v úterý 23.9.2014 a teď jenom čekám až se mi ozvou jestli je to ono nebo ne. Samozřejmě jsem nechtěl říct v mojím příspěvku že se jedná na sto procent o latén,jestli to tak znělo tak se ti omlouvám :-)

fric: jj, udělal jsi to samo správně - to samozřejmě není tvoje chyba - v tomto případě by se odborníci měli zamyslet sami nad sebou....

Kroužek s nálitky, o jehož funkci nepanuje mezi odborníky shoda. Většinou se obejvují vo době laténské u Keltů, ale vyskytnou se ojediněle i v době římské a době stěhování národů.
Tenhle nález je ale opravdu mimořádný. Správný je postřeh kelta122. Jde totiž o nedohotovený polotovar. Na vnitřní i vnější straně je vidět ploška vzniklá zateklou bronzovinou. Nález by mohl přispěk k diskuzi o původu těchto předmětů. A to je přesně to, co z něj činí mimořádný předmět.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben