Zlatá svatá

Setkání se zkušeným hledačem-detektoristou Vaškem který již dlouhá léta spolupracuje s archeology z celých čech mi přineslo neuvěřitelně mnoho nových poznatků, spousty zodpovězených otázek a taktéž nové nastavení programu který by mě měl pomoci v lesních terénech.
A v neposlední řadě dva překrásné náboženské artefakty které mi tentoktrát náhodně skřížili cestu, když jsem stále pobíhal za svým instruktorem a snažil se z něj tahat nové informace.
Hned ze začátku mi padnul krásný kříž s Ježíšem, kterého jsem v první chvíli považoval za skvělý bonus z tohoto dne. Ale netrvalo dlouho kdy se mi ozval zvuk barevné kovu s id 50, na to jsem hned zareagoval, protože toto id generují kapsle proti vzteklině, a chtěl jsem se ujistit zdali kolega správně určí cíl. Vaškův dhad byl správný kapsle proti vzteklině to nebyla a co to bylo za druhý náboženský artefakt není zase až tak složité odhadnout.
Vášo ještě jednou díky za všechno. Na tento den nikdy nezapomenu.
Celý text modlitby;
O Maryjo, bez grzechu poczęta, módl się za nami, którzy się do Ciebie uciekamy i za wszystkimi, którzy się do Ciebie nie uciekają, a zwłaszcza za nieprzyjaciółmi Kościoła Świętego i poleconymi Tobie.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Die wundertätige Medaille (Epiphanie in Paris) (3 Meinungen), Gold-Anhänger (1 Meinung) GATTO: Die wundertätige Medaille (Epiphanie in Paris), Miraj17: Gold-Anhänger, Tom78: Die wundertätige Medaille (Epiphanie in Paris), petroff: Die wundertätige Medaille (Epiphanie in Paris)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Zlatá svatá
Zlatá svatá
Zlatá svatá
Zlatá svatá
Zlatá svatá
Zlatá svatá
Zlatá svatá
40 Stimmen
40 Stimmen
angezeigt:
2058x,
Kommentare:
18,
Finder:
Gandalf75 Gandalf75
Fotografiert:
der 10. März 2022,
Eingefügt:
der 11. März 2022

Kommentare

Pěkná :-)

Bombiště! Gratulace! ;-)

Taky gratuluji, opravdu parádní 👍

Móc pěkná 👍😊 ja vím ze budu za šťouru ale nevíme jak je to veliký 😁

Pecka! :-D ;-) :-)

;-)tak to je dobrá vakcína :-)

Pěkný kousek :-)

Věci z goldu jsou top, gratuluju fakt hezká svatost :-D

Gandalf :-) já jí vidím už po druhé a znovu gratuluji 👍

Gratuluju :-)

Moc pěkná věcička, gratulka k nálezu i dobrému nastavení ;-)

Existuje "Rytířstvo Neposkvrněné",které zasložil r.1917 sv. Maxmilián Kolbe .Členové nosí tuto medailku a modlí se text,který je na ní:„Ó Maria, beze hříchu počatá, oroduj za nás, kteří se k Tobě utíkáme, i za všechny, kteří se k Tobě neutíkají, zvláště za nepřátele Církve svaté a za ty, kdo jsou Ti svěřeni.“ :-)

Puncovní úřad asi zaspal,nebo…

To-Slepá patrona
diskuze o pravosti je otevřená, v první řadě je jasné že punc tady není, v druhé řadě jsme ale ani jeden nepochybovali o tom že je to zlaté dle stavu materiálu který po vykopnutí a otření zářil jako sluníčko. A v neposlední řadě ho kolega zběžně datooval do 19 století a to nevím zdali bylo puncovaní již běžné jak ho známe dnes . Pokud budou pochyby rak si to donesu ověřit na test drahých kovů. A uvidím. :-)

Každopádně ať je to jak chce,věc je to krásná,gratuluji,nádhera to je:)

Parádní kousek. ;-)

Konec pochybám dnes test drahých kovů změřil složení svátostky na hodnotu 22,55 karátů. Takže přeci zlato a dokonce s jeho vysokým obsahem.
Ohledně puncu zlatník předpokládá, že byl umístěn na závěsné části tohoto šperku která chybí.
:-)
Přidána fotografie s celkovým výsledkem složení.
Pokud by někdo určil stáří budu vděčný, děkuji.

Já Ti tleskám Gandalfe, to se jen tak nezadaří totok!!!!!
To je nádhera!!!!!!!!

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben