Kopaná vyznamenání WH

Nejde rozhýbat jehla a očko.
Neví náhodou někdo jak na to ????????????? a nepoškodit to.
Případně co nešetrněji ošetřit a zakonzervovat.
Dík Petr.

In der Kategorie Jäger der Geschichte, der Erkenntnisse und der Entschlossenheit, Erstellt von schatzlar 2.1.2010 12:36

za ten překlep se omlouvám ..... co nejšetrněji o:-)

za ten překlep se omlouvám ..... co nejšetrněji o:-)

tohle by mělo rozchodit všechno http://www.autofor-prislusenstvi.cz/autofor-prislusenstvi/eshop/13-1-Autokosmetika-chemie/48-2-Autokosmetika-HOLTS/5/256-Uvolnovaci-a-mazaci-olej-sprej-300ml
Jestli si myslel tedy něco takového..

Laicky bych tipoval, že ten uvolňovací olej bude fungovat, ale bál bych se, aby to neobsahovalo nějaký svinstva, který by po konzervaci dělaly neplechu... Píšou, že to zbavuje od rzi, tak bych tipoval, že tam bude nějaká kyselina, takže minimálně neutralizovat po použití.
Hodil bych to do rostlinnýho oleje např... Nečistoty by se mohly uvolnit... Ale takhle těžko říct, jak to ve skutečnosti vypadá...

Asi bych to taky tak viděl .Nastříkat -rozchodit - opláchnout -naolejovat -vystavit 8-)

Nic nerozhejbávej ošetři a nech to tak zatím.Když na to budeš spěchat něco zkazíš.Je to kopáč má na to nárok a na uniformu si ho dávat nebudeš tak k čemu ho rozhejbávat.Když budeš chtít do sbírky funkční hezkou věc tak to koupíš od jinýho sběratele,tohle je kopanej kus tak ho nech tak jak je.Teda očistit jo já myslel tu jehlu.Můžeš jí zlomit je to za ty léta křehký,nebo utrhneš záchyt.Fakt to nemá cenu.Zkušenosti mám :-) ;-)

Jak píšou kolegové,nejlepší na uvolnění je použít olej,já používám i rostlinný.No a konzervování.Osobně se mi osvědčil lak na vlasy.Rychle zasychá a velkou výhodou je,že se dá kdykoliv omýt pro případnou další práci na nálezu.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben