Leuchtturm-čistič na měděné mince

Zdravím kolegy. Má někdo nějakou zkušenost s tímto přípravkem, případně jak funguje na mince ze slitin mědi. Zatím jsem k tomu nenašel žádnou recenzi.

In der Kategorie Nicht klassifiziert, Erstellt von Tovarnik 13.11.2011 16:45

Recenze v AJ nebo NJ jsou k dispozici - v Čj jsem rovněž nic nenašel. Zkoušeno zatím jen jednou (mám od nich i lázeň na Au a Ag) a se spornými výsledky - postupoval jsem podle návodu, zlikvidovalo to měděnku, ale mince zároveň zčernala... Prý ideálních výsledků dosáhneš, pokud roztok použiješ v ultrazvukové čištičce, k čemuž jsem se zatím nedostal. Pokud má někdo kladné zkušenosti, sem s nimi - rád se poučím ;-)

Velice zajímavé, píšou, že to odstraní měděnku (což asi každá kyselina), ale bez narušení patiny, což se mi moc nezdálo. Tu minci jsi měl s patinou, nebo bez? Ultrazvuk k tomu myslím moc nepomůže, protože jenom přes lázeň proháníš bublinky, což celý proces maximálně tak urychlí.

Už je to asi pasé, ale ultrazvuk odstraňuje mechanicky nečistoty což určitě může na něco pomoct. Každopádně je to víc než jen prohánění bublinek (viz kavitace)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben