Média a hledači..........

Přátelé lovci a hledači pokladů, většina z nás narazila na články o zlodějích, lumpech a skorovrazích, co se procházejí s podivně pípajícími detektory po lesích a polích a v jejich igelitkách, autech a kapsách nenávratně mizí bohatství celého národa. Nedávno se u nás rozpoutala histerie okresního formátu, asi už utichla. Ale možná...... Včera jsem náhodou narazil na netu na informační stránky okresu (dělá je soukromá osoba, takovej multikulti........, to snad stačí) a má tam odkaz přímo na naší místní diskuzi tady na lovcích. Moc se mi to nelíbí, zavání to štvaním a další histerií proti nám. Co vy na to?

In der Kategorie Jäger der Geschichte, der Erkenntnisse und der Entschlossenheit, Erstellt von Vlk 9.3.2010 11:29

Zakázat to nikomu nemůžeme. Tak je potřeba dávat pozor, co se sem píše. A možná by mohli admini umožnit zakládání témat fóra v secretu?

Tak tak , nemá cenu těm archeoinkvizitorům nahrávat zbytečně na smeč.

Problém vidim v tom, že většina hledačů si ani neuvědomuje co vlastně dělá, takže námitky ostatních nechápou. Někdy sou ty námitky samozřejmě značně přehnaný, ale občas mají něco do sebe. Každej hledač je individualita a podle toho pak vypadá naše "vzdělání"/znalost oboru, právní problematiky, přístupu k věci.... Těžko s tim něco dělat no. Jedině snad informovat se, neustále se vzdělávat a zbytečně na sebe neupozorňovat...

Za lovce pokladu bych to rád zhodnotil a take napsal to co jsem už řekl asi tisíckrát.

V sekci secret je několik archeologů, sám jsem je tam pozval a poprosil, aby na lovce chodily. Dnešní trend je naprosto opačný než zde popisuješ, archeologové, tedy alespoň ta myslím že dnes už osvícenější většina má o spolupráci zájem. Problém je, že za nálezy, které v mnoha případech podle zákona patří státu nemohou a nebo nechtějí platit. To samozřejmě ze své podstaty hodně hledačům vadí a vadit bude dokud se to nezmění.

Takže bych určitě nemluvil o žádných archeoinkvizitorech to je myslím úplně mimo. A i když tak nečekají v každém muzeu s otevřenými dveřmi až přijde nějaký detektorář a něco přinese, přijít se dá. Rozhodnutí je na každém. Je tady dnes již řada detektorářů, kteří s archeology běžně spolupracují. V mnoha případech o tom ale nechtějí moc mluvit, aby se nestali nějakou obětí detektorinkvizitorů
:-D

Já sem detektorář a přijde mi nesmyslný platit nám za nálezy :-) Taky chápu, že nečekají v muzeu s otevřenými dveřmi - ale s tim už souhlasit můžu jen ze 40% :-)

Myslím, že kdyby měly muzea platit za nálezy, co jim detektoráři donesou, skončilo by jich v muzeu ještě míň. Ony muzea nejsou moc bohaté.

Ať by to platil kdokoliv, jenom by to motivovalo různý prapodivný lidi co si chtějí přivydělat. Samozřejmě by se i zvýšila příslušná administrace a pod.... Jelikož může být detektorářem každý, určitě by jim tam hafo lidí nosilo z neznalosti kraviny.
Když hledám tak prostě sportovně, pro hledání samotný :-) Samozřejmě nějaká ta zajímavost a cennost potěší, ale kolikrát sem se vrátil spokojenej i s několika bezcenejma řadovejma mincema.. Prostě hledat kvůli odevzdávání nálezů do muzeí je blbost. To ti řekne každej archeolog, že je tomu nálezu mnohem líp v zemi...
Když už něco najdu, odevzdám, proč bych za to měl chtít peníze? Dělám to jako koníčka, najdu to relativně náhodou... Stačila by mi zmínka v registru, že je to ode mě :-) To by potěšilo, ale taky to nepovažuju za nutnost.

Je to jak říkáš.

Já také Marku neházím všechny archáče do jednoho pytle.Myslel jsem jen pouze ty jedince co se do řad detekorářů dost účelově a tvrdě trefovali v tisku atd..
Necháme toho nebudeme čeřit vodu . ;-)

Víte, mně moc nešlo o archeology........tam celkem spolupráce začíná fungovat.
Mně spíš jde o případy kdy se různí pisálkové do nás trefují v touze po senzaci.
Marku, já vím, že do secretu chodí archeologové a myslím, že to je moc užitečné, ale osobně bych podobným pisálkům lovcům falešných senzací v přístupu na fórum bránil - chaty jsou tu přece taky 2..........

No ce se týče novinářů, myslím že není opravdu o čem mluvit. V čechách dnes nevychází jediný slušný deník. Vše je pouze bulvár a ten prostě na podobných článcích žije.

To že si majitel novinářského průkazu může bez jakéhokoli postihu napsat jakoukoli lež, je pro mě už dlouho záhadou. Nechápu jakou funkci to má plnit, určitě to nemá nic společného s ochranou demokracie a právem na informace. :,-(

Lidi uvěřej všemu co se píše v bulváru a deníky na tom vydělávaj!čím víc keců tím víc peněz a někdo je nezastaví je to smutné :,-(

To Elmara: touha po senzaci, jestli to je pravda, nebo ne je nezajímá. Jestli jejich lži někomu uškodí taky ne.
A vůbec nejhorší jsou pisálkové z okresních plátků, to jsou stroje na lži. Pár jich znám odsud, nemají často ani výučák, ale svým patentem na pravdu si léčí mindráky a vyvolávají histerii.
Ten, který mně přiměl k založení tématu, má na svých stránkách několik zmínek o hledačích s detektory a v podstatě je všechny označuje za zloděje. Aby toho nebylo málo, má na stránkách ještě odkaz rovnou na lovce, na fórum Rakovnicko. Vzhledem k tomu, že tady nedávno druhý okresní plátek vyvolal celkem slušnou histerii proti nám, se mi to opravdu vůbec nelíbí.

Vždy je možnost tento pohled změnit, záleží na hledačích. Připravujeme takový přehled muzeí kde je někdo ochotný se s detektoráři bavit. Taky se určitá akce začíná připravovat na archeologickém ústavu. Prostě časy se mění, pomalu ale jistě :-D

To jsou moc dobré zprávy. Já jsem nic archeo nenašel, tak nevím. Ale od pár lidí jsem slyšel, že v našem muzeu to je celkem v pohodě.
Ale myslím, že pohled veřejnosti to moc nezmění, o tomhle ti pisálkové do svých plátků nenapíšou. Třeba se ale mýlím a byl bych moc rád.

á to vidim takhle :car nám zasolil mi mu taky zasolíme.až se car kemě bude chovat slušně možná inějaký ten nález přiznám ale tady nejsme v anglii,a k těm článkúm ---závist vždyt jsme češi.

Já doufám, že o nás novináři nezačnou pěkně psát. To by se z hledání hned stala móda, lidi by pak museli hledat na směny, i v noční směně byste naráželi na ostatní hledače, i ti myslivci by zahodili flinty, koupili detektory, volby vy vyhrávala ta strana, která by slibovala detektorářům neomezený pohyb krajinou a tak dále. Já bych pak byl první, který by s tím seknul. Protože to by mě už vůbec nebavilo, kdyby to bylo tak populární. Oni blbci jsou často užitečnější než si sami dokážou představit. Tak je nechme se zlobit.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben