nechapu

tak jsem hledal neco na netu a dostal jsem se na aukro a nestacim se divit..

https://ssl.aukro.cz/47102_starozitnosti_staroveke.html?id=47102&order=td&view=gtext&p=0

ja nevim,ale drazit veci jako keltske naramky apod,to mi prijde jako zhyralost

In der Kategorie Jäger der Geschichte, der Erkenntnisse und der Entschlossenheit, Erstellt von Rudy 3.9.2009 21:27

Aukro výslovně zakazuje prodej archeologických nálezů -> http://www.aukro.cz/help_item.php?tid=78&item=1404&zoom=N Nicméně vždycky se najde blbec, kterej je morálně a legislativně imunní... Nebo si to aspoň myslí...
Teoreticky takovej prodejce - když prodává římskou sponu ještě od hlíny - poškozuje i naší komunitu. Samozřejmě nemusí jít o hledače s detektorem kovů, to nemůžeme z popisu aukce na 100% usoudit.
Aukro dále nabízí aparát na nahlašování aukcí poškozujících pravidla. Stačí otevřít stránku aukce a vpravo nahoře je "Ověření aukce". Dále bych vybral položku "Zboží je na seznamu zakázaných předmětů". Tento postup můžete provést bez nutnosti registrace nebo přihlášení do systému. Věřim, že nahlášenou aukci časem zkontroluje pracovník aukra, protože už sem se setkal s několika zrušenými aukcemi...
Mimochodem někde sem nedavno čet, že takhle někdo dražil meč z Moravy a byl pak trestně stíhán a odsouzen.
Momentálně mě jako hledače zjištění, že někdo prodává vykopané nálezy, které patří do muzea pobouřilo. Mám 100 chutí projít celou kategorii a všechny podezřelosti nahlásit. I když se mi nechce práskat... :-)

me ani nejde o to ze porusuje zakony aukra(jsem na aukru od 2004 tak vim o tom ze to porusuje i jak se nahlasuji "nekale" prodeje) ale spis me zarazi ze verejne prodava artefakty kterezto patri do muzea a nebo v horsim pripade na cerny trh (kteryzto bohuzel existuje).
To je stejne jako kdyby nekdo prodaval pres aukro marjanku ci pervitin...

já zase nechápu proč Whites dělá černý detektory a ty největší cívky k nim bílý :-(

Já zase nechápu..proč vy to nechápete. :-P

no já se moc těším cortesi....jak ty mi to vysvětlíš :-D :-P

Přece aby jsi se mohl zeptat.
Ono to bylo spíš směrované na příspěvek nad tebou.
Na aukru stačí zadat na daný zakázaný předmět jiný název aaa aukce frčí do doby než to někdo udá..pokud je tam i cena s které bude mět aukro slušnou provizi tak..hm :-P

me ani tak neslo o prodej pres aukro jako spis o prodej " na verejnosti"...

Spíše to šlo na ..pp1 :-)

Tak jestli si Cortesi s timhle stavem spokojenej, tak dobrá. Pak to teda vypadá, že by se v ČR měl vážně uplatnit zákon o totálni zákazu detektorování. Bylo by to jen rozumný a mnoho lidí se o to taky snaží. I přičiněnim lidí jako jsou ti vandalové na aukru může teoreticky padat špína na detektoráře. Mnohým mrcasníkům prostě hodně věcí ještě nedochází a zdá se mi, že stojej mimo realitu. Jestli to tak je, tak si asi vážně zasloužíme zákaz a narušitele pozavírat :-)

ppp 1..Nikdo neříká,že je spokojený..Nejsem spokojený s více věcma.Třeba s tím ,že některým hledačům upírají nálezné,protože předmět našli pomoci detektoru kovů.
Nemá cenu to pitvat..určitě se odevzdávat má,ale když někdo najde něco opravdu cenného ,ať dostane co si zaslouží.

A ještě něco.Proti zákazu hledání nejsem.Mě to vadit nebude a
bude větší klid a pohoda při hledání.
Protože já nepřestanu ani po případném zákazu.

S předchozim příspěvkem plně souhlasim. S timhle tak částečně... Když by to bylo vyloženě zakázaný, možná to odradí pár jedinců... Ale řek bych, že to odradí zrovna ty co by odevzdávali a určitě to neodradí ty co hledaj kvůli tomu, aby nálezy mohli někde zpeněžit nebo něco podobnýho...
Průměrnejm hledačům tipuju, že to dá pouze jediný - možná špatnej pocit nebo nutkání víc si hlídat záda... Hledat budou určitě dál, protože investovali prachy do detektoru a už sou (jsme) závislí :-)
Nicméně je asi fakt, že tahle diskuze je tady docela off topic, protože většina těch nálezů na odkazu z aukra s větší pravděpodobností pochází z čórek z muzea nebo se "ztratili" při profi vykopávkách...

Prodává se tu i dost věcí ze zahraničí.Pokud na to mají doklady je to v pořádku..a je třeba to rozlišovat ..třeba i na aukru.
Jinak máš pravdu,že tahle diskuze je tady docela off topic.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben