Bronzový depot.

Životní kop.

     Ve středu jsem se s detektorem vydal hledat se svolením tamního pana primáře do jednoho rozlehlého zámeckého parku. Po výběru místa jsem zapl detektor a začal jsem prohledávat terén. Po chvíli mi pípla zátka od piva a za zhruba deset minut jsem dostal krásný signál. Začnu kopat a udělám obrovskou chybu. Nekontroloval jsem si vykopanou zeminu. Po každém kopnutí jsem projel detektorem pouze díru v zemi a tak jsem si nevšiml, že rýčem vyhazuji bronzové artefakty. Když jsem zjistil, že je vlastně v zemi hliněná nádoba a v ní bronzový depot okamžitě jsem kopání přerušil, ale už bylo pozdě. Dosti nálezových informací už bylo poničeno. Byl samozřejmě vyrozuměn archeolog který si nálezy plus místo dnes převzal, ale u toho jsem už naštěstí nebyl. A´t Vám to pípá.

Kousek nádoby.
Kousek nádoby.
16 Stimmen
16 Stimmen

Kommentare

Pěkný, gratz ;-)

slušný, nějaký polotovary? super nález a škoda nádoby to máš pravdu :-D

Co jsem viděl tak části jehlic, seker, nějaký nůž, srpy a slitky.

Tak jsem se dnes dozvěděl, že archeologové měli z nálezu obrovskou radost a ani nenadávali. Datace - počátek doby bronzové a bude proveden průzkum lokality.

To je jasný palec. Mě zaujala za informace o přerušení prací a ztrátě dat ohledně hlíny. Možná se k tomu později vyjádřím. V každém případě gratuluji a v podstatě je jisté, že kdo hledá najde.
Best off
V.

P.S: pokud se jedná o počátek doby bronzové, tak vlastně starší doba bronzobá, resp. konec měděné. To je hodně hodně moc zajímavý. Asi tam najdou mnohem víc..

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben