Jak sem ze sebou nechal vydrbat

350 stříbrných

Jednoho krásného letního dne l.p. 2013 sem bývalýmu kamarádovi pomáhal zpevňovat základy u domu.Profesionální deformace mně trochu zdržovala při kopání,když sem bral do ruk každej podezřelej kousek bordela ,kterej se v zemi oběvil.Ale nic extra zajímavýho se nenašlo.Odpoledne mě to v tom v vedru už nebavilo,protože ze mě teklo všechno to vypitý pivo, a tak sem polevil i v ostražitosti.Kopal sem už jen tak setrvačně, když slyším lehké křupnutí a v duchu mi problesklo hlavou,že zase nějaký střep.Ale v tom samém okamžiku se k zemi kutálelo lesklý kolečko.Pořád mi to nedocvaklo a já byl šťastnej ,že konečně nějaká mince.Bylo mi jen divný,že není ani trochu od hlíny .Krásná pětimarka z 39 ho roku.Nenápadně sem ji ztrčil do kapse a chci kopat dál, ale jak sem zvedl oči a-----to byl konec kopání.Z boku vykopané díry trčela uražená zavařovací láhev a z ní čučelo na mě stříbrné a lesklé překvapení.Tak ze mě vypadlo jen ,,Máchale-koukám ,že dneska dělám za peníze " ;-) Bohužel sem se spletl. Milej máchal mě to nechal vytahat ven ,hezky si to vyfotil (já ještě v díře než přišel od stolu s lopatou aspoň na mobil) ,spočítal a odnesl domů se slovy ,,aby to náhodou někdo nezahlídl a na roztřídění.Vím, že tam bylo celkem 250 pětimarek v ražebním lesku a ve všech verzích a mincovnách od roku 1936 až 39 a 100 dvoumarek v tom samém.Bohužel už sem je pak nikdy neviděl (jen na svých fotkách a tu jednu, co mi zůstala v kapse).Nejdříve se milej kamarád vymlouval, že to chce nejdřív ukázat rodině ,než se rozdělíme.Pak už jen, že je nemá ještě doma a nakonec ukončil komunikaci úplně.Na dotaz ,,co mu udělá ,když mi dá od každé jednu " se už taky neobtěžoval odpovědět.Tím skončilo jak kamarádství, tak naivní iluze o rozšíření sbírky.Beru to jako další poučku do života s tím, že mě určitě čeká něco lepšího někde ;-)

první rychlá fotka
první rychlá fotka
a druhá rychlofotka ;-)
a druhá rychlofotka ;-)
Tohle je ta chuděra co vypadla z hnízda
Tohle je ta chuděra co vypadla z hnízda
46 Stimmen
46 Stimmen
Lovec oceňuje

Kommentare

A víš, že by toho asi byl schopnej ? :-D

Asi si to s tou zlodějinou posral lepší vrabec v hrsti než vrabčák na střeše...sice tomu nevěřím ale beru to..

Nevím jestli by si nezasloužil ho nahlásit krkouna nenažranýho .. :,-(

Pár mincí a z kamaráda už je nekamarád :,-( to je smutné..
Jinak v létě se chystam kopat základy, jestli máš chuť, můžeš se zůčastnit a slibuji že vše co najdeš si můžeš ponechat ;-) jen potřebuji aby jsi je měl vykopané tak za dva dny nejdéle :-D :-D

Tak to byl dobrej kretén.

Bohužel, je to taková doba - mamon je nejlepší filtr, kamarádství jen když je potřeba a tak. Snad se to někdy zase vrátí, ale už tomu pomalu přestávám věřit :-/ :-(

kurva kamarád

...tak se pozná dobrej kámoš ! za dobrotu na žebrotu ;-)

Mám, bohužel, velmi podobnou zkušenost! Všude jsme spolu jezdili, s kamarádem, za kterého bych snad i život dal! Ještě že jsem to neudělal. Jó, tak to dopadá. Beru to tak, že za pěkný nález mě prodal, respektive, vyměnil. Ani se nevyrovnal za cestu tam a zpět. Také zkušenost. Ale moc bolí!

HM kámoš k pohledání, bohužel životní realita pro pár stříbrňáků stratíš kámoše :-/ ;-)

Opravdových kamarádů se myslím za život pozná jen pár a ,,zbytek,, jsou jen známí. Ztrátu takového kamaráda bych určitě nelitoval, nemá žádnou úroveň, tečka ;-)

Té ztráty opravdu nelituji. Prostě se jen vybarvil :-) Minci mu ale určitě vracet nemusím, protože podle něj se tam nikdy nic nenašlo.Po té zkušenosti jsem se o tom zmínil klukům z party a těm se to znažil takhle vysvětlit.
Mince mě nemrzijou,najdu si jiný, ale ten přístup už zamrzí.

Mirdo,trošku tě opravím,opravdovej kamarád je za život jen jeden.Jinak doba je divná a to by mě ani tak nemrzelo,horší by to bylo kdyby ti šlo o život a ten " jako" kamarád by se takhle vybarvil. 8-)

Jo holt takovej je život.Kamarád nekamarád,každej to má rád,já už se za svůj život setkal se vším možným i nemožným a tudíž mne to ani nepřekvapuje.Z každého zaslepence se nakonec vyklube hajzl.Máš to pro příště pokud ještě budeš někdy s někým chtít spolupracovat.Držím palec.a máš palec 8-)

Jo holt takovej je život.Kamarád nekamarád,každej to má rád,já už se za svůj život setkal se vším možným i nemožným a tudíž mne to ani nepřekvapuje.Z každého zaslepence se nakonec vyklube hajzl.Máš to pro příště pokud ještě budeš někdy s někým chtít spolupracovat.Držím palec.a máš palec 8-)

Stesti v nestesti a za dobrotu na žebrotu ...

Nahlaš toho krkouna za neodevzdání nálezu-foto důkaz máš ;-)

Můj nejlepší kámoš ohodnotil naše přátelství na život a na smrt,zhruba na 21000kč,za to mě prodal.Nebo teda ty si nechal.Normálně mě to bolelo snad 3roky.Dnes se snažím žádné kamarády nemět,sů jenom známí a lepší známí.Život mu naložil moc krásnů ženu a ta mu naložila parohy jak prase,všichni se tomu smějem i on,protože to neví :-D Patří zatím do kategorie veselích paroháčů,protože to neví :-D

za třicet stříbrných...

Posílám palec za nález. A není kamarád jako kamarád :-) Alespoň víš s kým máš tu čest. Je to smutné, ale toto dokáže s lidmi divy :,-( :,-(

úpně mi ty Vaše zkazky ničí a děsí pánové.. to je kolem fakt tolik ku..v ? :-O :-O :,-(

Waffen-tvůj příběh je o dost drsnější a zažit bych ho nechtěl.Pár lidí sem měl možnost takhle poznat,když sem nechal koleno pod strojem,co zrvna padal z přívěsu.Dva roky bez příjmů už sou poznat a jsem šťastnej,že mám asi tu nejtrpělivější ženu,jakou sem mohl poznat. o:-)
Sir Maik -nejsem té povahy hlásit to na ouřady. Já doufám ,že funguje to o těch mlejnech ,jak to napsal krejcar ;-)
Duran-takovýho kamaráda ,co je jen jednou za život sem měl hodně roků.Ale nestihl vylízt z výkopu,když bagr prokopl hlavní přívod vody ve městě.Byl to takovej samorost,ale s ním bych šel do čehokoliv.Nikdy mě nenechal ve štychu( i když kolikrát bych si to zasloužil za vlastní blbost).Ikdyž byl na tom škodnej,šel do toho.Na oplátku jsem se snažil mu to vracet ,kdykoliv byla příležitost.

joeblack,ten můj už je taky tam odkud není návratu,pochybuji že někdy najdu někoho jeho kvalit. :,-(

tak v tomhle mám stejnej pocit a je fakt,že jsem taky jistou dobu na lidi trochu opatrnější a už do toho nejdu hned od začátku po hlavě na plno. I když doufám a věřím, že určitě se ještě musí najít dost lidí s charakterem a takovou tou chlapskou povahou (nevím jak bych to popsal :-) ),protože pak už by to bylo opravdu dost blbý nikomu nevěřit a jen si hledět svýho.Tohle nechám těm u koryt :-D

to je smutný..,alespon víš,že věci nejsou takový,jako v našich představách.--já se zase dozvěděl,že po několikaletém kamarádství,cca.13let,,si nás "kámoš:hodnotí tak,kdo je mu ochotnej půjčit nejvíc.Samo,že vyhrál ten,co vydělá nejvíc,..ale když bylo potřeba,vysral se i na něj!Lepší nevědět.Doufám a přeji Ti,at to dopadne dobře,..uvidíš,že sám ještě přijde,omluví se a dostaneš výslužné za nález,..však on z toho procitne a uvědomí si žebříček hodnot.Držím palce ;-)

www.youtube.com/results?search_query=pro+pár+špinavejch+dukátů

to je pěkná křivárna tak alespoň palec :,-(

Nicméně nález je to paradní !!!

snízek- tak to byl taky fakt kámoš,ale tenhle se určitě o výslužné dělit nebude.To spíš si umím představit jak přijde a řekne ,, tak co ? už dobrý ne ? co sme si, to sme si a přece se nebudem hádat pro pár marek. Nechceš mi pomoct ze střechou? " :-D :-D :-D
Ten odkaz mi nějak nejde a píše mi to jen výběr na více odkazů ;-)
Zatka díky ;-)

Ten pocit z nálezu ti nikdo nevezme :-) Taky bych to chtěl při kopání zažít, jak se ty kola sypou... o:-)

Ten pocit je v ten moment na posrání o:-) ale ten pocit teď je -vlastně taky na posrání :-D :-D :-D

Uzavírám diskuzní element z důvodu nepatřícího vlákna v článku ...

xD

Tak nevim, ono s tou poctivostí to bude na dvě strany ;-) Nenápadně sem ji ztrčil do kapse a chci kopat dál

Jo to ještě šlo :-D Do té doby sme spolu chodily občas hledat a každou hodinu měl detík někdo jinej, takže se nezdržovalo a nález rychle do kapse a hledat dál, aby čas neutekl zdržováním se :-D Na fajront se vše vytáhlo z kapes a porovnaly se nálezy a kecy kolem toho a podobně 8-) Prostě automatika a dělám to tak i teď většinou, abych se mohl zdržovat jen cigárkem , kocháním se krajinou a sem tam nějakým tím lokem ,když du pěškobusem o:-) :-D

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben