Když je ta zima

Zdravím,tedy když je ta zima, je čas sáhnou do skříně a pokochat nejedno oko milovníka WWII a také milovníky techniky a abych nezapoměl i umělecká srdíčka.

zdravíčko,dnes se bude sahat do skříně a budu zde prezentovat něco pro milovníky WWII a německé techniky. Jedná se o paspartované obrázky které jako celek byly vydány v roce 1943 nakladatelstvím A. Daehler-Verlag, toto dodalo z pověření OKH k narozeninám Adolfa Hitlera mapu ruského tažení, která byla doprovázena kresbami. Autorem kreseb je německý malíř Walter Gotschke. Walter Gotschke se narodil 14. října 1912 jako šesté ze sedmi dětí v rodině kovářského mistra v Horním Benešově, okres Bruntál. V letech 1928–1932 studoval Gotschke architekturu a pozemní stavitelství na odborné škole stavební v Brně. Gotschke tvořil své skici a ty byly uveřejňovány v novinách. Po ukončení studia se Walter Gotschke nevěnoval architektuře, ale pracoval jako grafik na volné noze. Na jaře roku 1938, kdy se vyostřila politická situace v Československu a Rakousko bylo připojeno k německé říši, podnikl Gotschke cestu do Německa a snažil se nalézt práci u některé automobilové firmy. Tu získal 1. června téhož roku u firmy Daimler-Benz ve Stuttgartu. V roce 1940 byla při reorganizaci výroby pro válečné účely omezena činnost reklamního oddělení firmy Daimler-Benz a Gotschke byl propuštěn. V červenci 1941 musel narukovat a byl přidělen do propagandistické jednotky, která sledovala postup tankových divizí při útoku na SSSR. Pro časopis Signal vytvořil řadu kreseb zachycujících boje německých divizí a jejich postup od hranic až k Leningradu. V roce 1942 obdržel Carl Schnebel Preis, udělovanou každoročně v oboru kresby pro válečné zpravodajství. V listopadu 1942 se přesunul Gotschke do Francie, kde mimo jiné zachytil na sérii kreseb potopení části francouzské flotily v přístavu Toulon a demontáž jiných lodí v Marseille. V roce 1943 nakladatelství A. Daehler-Verlag dodalo z pověření OKH k narozeninám Adolfa Hitlera mapu ruského tažení, která byla doprovázena Gotschkeho kresbami. Ty zaujaly Hitlera natolik, že projevil zájem se s jejich autorem setkat. Gotschke byl tedy z Francie převelen zpět do Německa, k setkání s vůdcem však nikdy nedošlo. Přijal ho pouze generálplukovník Guderian a Gotschke byl přidělen k tankové škole v Postupimi. zdroj:https://cs.wikipedia.org/wiki/Walter_Gotschke omlouvám se ale listů je 24,tudíž to udělaám do 3 příspěvků,nehoním frčky,jen Vás chci potěšit. Jelda80
14 Stimmen
14 Stimmen

Kommentare

jéé,mám tam jednu fotku 2x omluva ;-)

Moc pěkný. ;-)

Super,to se hned tak nevidí,dávej to sem !!! ;-)

To se bude Pyrdovi líbit ;-)

Jeldo to je info jak prase,to sem vůbec netušil.Ty obrázky sů fakt bombastické,dík.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben