Razidla tolarů

Koupíte si na Aukru tolar a myslíte si že máte originální ... Tůdle

Tyto razidla byla nalezena při vyklízení pozůstalosti po pánovi který kdysi pracoval v mincovně. Zcela jistě jsou novodobá, nesou stopy po soustružení, průměr celého ocelového válce je 50mm, výška razidla 25,5mm. Místy jsou zbarvená do mědi, takže asi byla použita k ražbě z mědi a následně postříbřena.Myslím že to co si vykopu,jedině to můžu považovat za pravé,i když jsou dobová falza, ale tento nález mi zcela odrazuje od nákupu někde na inzerát.

9 Stimmen
9 Stimmen

Kommentare

Jéé, krásný a zajímavý nález.

Proč myslíš, že jsou zcela jistě novodobá? Třeba jsou jen novodobě upravená, aby vlezla do lisu. Pokud to jsou originální tolarové raznice, tak jsi v balíku.

Razící plochy vypadají staře, je tam vidět i mnohé použití ale nevím kde by pán, který už je po smrti, originální původní razidla vzal, vím jen že pracoval v mincovně.

To už se asi nedozvíš, kde k nim přišel, ale určitě by stálo za to zjistit ,jestli jsou originální. Mám pocit, že tolarem se dalo platit, až do 19 století a to zas není až takova doba, aby je někdo uchoval, až do dnes.

Tam jsou i razidla Matyáše II. další všechna ze 17.stoleti...

Takové by se hodili na příštího Mistra Hledače :D, ve stylu 30 leté války....
Ušetřilo by mě to dost práce. :-D :-D

Paráda. 👍
Jo, v mobilních příspěvcích jsem ty razidla mírně upravil.

Pěkný nález grt. No když dělal v mincovně tak asi je vzal tam😉

;-)Opravdu se může jednat o originální razidla,vypadají hodně původně a jako používaná.Jen vsazená do novodobých sedlíků,aby šla používat.Depozity mincoven,mohly obsahovat kde co. ;-)

Vložim pak klubovku k porovnání originálních razidel, to provedení se mi nezdá ale když je to z mincovny, proč ne o:-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben