Sobotní procházka.

Co se dá najít ,kousek za chalupou.

Ahoj všem. 

Včera se mi odpoledne ,podařilo přemluvit rodinku na malou procházku, než bude tma a povedlo se 😉👍  Bylo krásné slunečné počasí a chtěl jsem vyzkoušet i Tesoro  a porovnat kvality s Mineláškem.                         Kluk si vzal Tesoro a hned první jeho signál, byl krásný a silný, Minelášek potvrdil totéž, že toto je třeba vykopnout 👍 Na světlo vykoukl metál, válečný kříž, i když já tuto tematiku moc nemusím, radost nějaká byla, hlavně z prvního úspěšného nálezu syna 👍 Pak kousek od metálu, jsem měl slušný signál také já a Tesoro potvrdilo, že je třeba i tohle vykopat, páč jeho krásný tón a to známé "pinkpink " mě signalizovalo, že tam bude snad mince 🤷‍♂️ a byla 👍 vykoukla dvacítka 👍👍. Za tu krátkou procházku, padlo krom nepořádku, několik běžných měďáků a knoflíků, tak že spokojenost, co se týče nálezů. Hlavně jsme byl rád, že to byla příjemná procházka a krásné výhledy na panoramata, která neskutečně nabíjí 👍👍👍

Všem hezké nálezy přeju 👍

Hříbek 👍😁
Hříbek 👍😁
16 Stimmen
16 Stimmen

Kommentare

;-)Tak jo,taková vycházka potěší.patriotika pěkná,dváca nenasere.Výhledy se taky zdají v pořádku.Bedla zahradní-nejedlá.A tu stráň kde se ti prohání žena skoukni na leteckejch,se mi tam jeví nějak moc čar,Né čarodějnic,ale něco se tam rýsuje. :-D ;-)

😁😉 přestalo pršet, jdu se tam ještě podívat 👍👍

Cémo, pěkná klubovka, jen o tom hříbku mám trochu pochybnosti.... :-D

paráda 8-)

Jo jo, pěkné panoramata Cémo 8-) ;-)

8-) 👍

Hoši děkuju 😉 dnes jsem byl na chvíli též a rychle sem to vzdal 🤷‍♂️ přepadla mě nějaká zimnice a vščíl ležím v peřinách ,asi sem včera podcenil,to hezké počasí 🤷‍♂️🥵

Dej si marhulu a bude Ti ok ;-) :-D ( nebo 2 ) :-D

moc pěkné , jen pro Kvasáka , není to patriotka ale Československý válečný kříž 1918 : Dekoraci tvoří kříž o rozpětí ramen 37 mm, ražený z bronzu. Ramena kříže tvoří čtyři vzájemně do sebe zapuštěné kruhy s plasticky zdvojeným okrajem. V horním kruhu je umístěn znak Čech, ve spodním kruhu znak Slovenska, pravé rameno nese v kruhu znak Moravy, a levé rameno znak Slezska. Reversní strana je tvořena čtyřmi vzájemně propletenými kruhy bez zdvojeného okraje. V každém kruhu se nachází lipový trojlist s květem, na středu je umístěna plastická iniciála ČS. Kříž je zavěšen na 38 mm široké průvlečné stuze z červeného hedvábí se třemi širokými bílými pruhy, protnutými úzkými červenými proužky. Okraj stuhy červeně začištěn.

Pěknej špacír, prima nálezy! ;-)

Československý válečný kříž 1914–1918 je československé vojenské vyznamenání, které bylo udělováno jak vojákům československých revolučních vojsk, tak i praporům a korouhvím československých revolučních vojsk z první světové války a účastníkům bojů na Slovensku v letech 1918 až 1919.

Vyznamenání bylo udělované vojákům československých revolučních vojsk za osobní statečnost před nepřítelem a jiné záslužné bojové činy. Byl udělován i jednotkám československých revolučních vojsk z první světové války, jenž byly předmětem pochvalné zmínky v rozkaze.

Dále bylo vyznamenání udělované vojákům spojeneckých armád, kteří bojovali po boku československých vojsk. Výjimečně mohl být udělen i osobám, které přispěly vynikajícím způsobem k osvobození Československa v první světové válce a nepatřily do řad československých ani spojeneckých vojsk.

V roce 1919 bylo vyznamenání udělované za bojové vystoupení na Slovensku.

Vyznamenání bylo zřízeno dekretem prozatímní Československé republiky v Paříži 7. listopadu 1918. Udělování bylo ukončeno 15. března 1939. Autorem výtvarného návrhu byl francouzský sochař Antoine Bourdelle.

Hezky popořadě.
Kříž pěknej, mám stejnej po dědoj. 😉
Dváca potěší. 👍
Rodinka a kočkopes na špacíru, idylka. 👍🌞
Kilimanjáro v mracích, nevím. 🤷‍♂️
Krásný vlny tam máte, to se musí nechat.🌊⛰😉
Bedla bradafková určitě není hřib.🤦‍♂️😄

Bedla určitě není bedla zahradní. Ta patří k červenajícím bedlám. Tohoto druhu jsou teď plné louky. Je trochu nižší než bedla vysoká. Tohle vypadá jako bedla útlá, bedla odřená nebo bedla Konrádova. Všechno to jsou takové zmenšené bedly vysoké, akorát nemají charakteristickou tygrovanou nohu. Všechny jsou jedlé. Zrovna minulou sobotu jsem jich sežral fakt hodně a neumřel, ani mi nebylo špatně :-D.

😁😁 A je to hřib ☝😉😁 Ogaři,díky za rozbor kříže i bedle 👍😁

Cement. Vůbec tomu nerozumí, tohle je přeci jasný hřib. Souhlasím s tebou.🤗👍☘️😂✌️ Jinak to máš pěkný 👍☘️

A nepletete si hřiby a Chřiby ?😁😁😁

https://m.youtube.com/watch?v=5yGjFY1Z13o&pp=ygUVbmEgaMWZaWJ5IHBvZCBjaMWZaWJ5

😁Chřiby, tam jsou taky ,ale schované za zády 👍😁👍 Hrobaříku, oni tomu fakt vůbec nerozumí 🤷‍♂️😁👍

Ano souhlasím s tebou. Jsou to joudové marní 🤣👍☘️✌️

Pěkně, pěkně 👍🙂

Pěkná klubovka Cémo 👍 nálezy a panoramata super 👍
…a tyhle pochybný prašivky 🍄 s prstýnkem a chladičem raději nežer 😁😁😁

P.S. Už ses vykurýroval 🤒?

😁 Díky za komentáře pánové 😉 Lacko, já je nežeru 🤭😁 já chtěl jen zachytit to,že je pěkňunký, vypajda jako bradafka 👍😁.
Jo od neděle su maród 🤷‍♂️ už sem si předevčírem chystal aj papírové boty , páč sem měl asi 45 stupňů,ale nakonec sem to přežil 👍🤪 Teď už mám enom zalehlé v ušách 👍😉😁

To chce pořádný ten no klystýr 🤗☝️🤣🤣 a Fakt to pomáhá. Říkal mi to tady jeden na LP.☝️👍☘️🤣

No tak super, to je dobrá zpráva 👍

Taky umím poradit jako dochtor Jarin…
Na ty ušiska pomůže pořádný double facan z obou stran současně až ti to vylítne frňákem ven 😁😁😁
Řekni si manželce, ta se takové léčby určitě ráda ujme… 🤣🤣🤣
MUDr.Lacko 🩺

A nebo ti žena musí foukat do píšťalky co máš v tangách.🤣🤣🤣👍🤗🙏🤣🤣☘️

🙈🤭😁 Dobré rady ,nad zlato 👍👍🤪

Áno, hřib lupenatý - bradavkovitý.
Takové plýtvání s teplem, měls naplnit vanu plnou studené vody a vlízt do ní a hned by byla zadarmo ohřátá pro ostatní členy rodiny. Nebo posloužit jako radiátor, ohřívač či sušička. 🤔

Taky dobrý nápad na usporu drahé energie 🙈🤭 Horečky do každé rodiny 🤷‍♂️👍😉

Dobrý.A jsem rád,že jsi zpět.

Benji, dík 😉

Kurňa to mi nějak uniklo 😊
Pěknej kousek 👍😊 a tu bedlu bych asi sežral... 🙈😁

Agečko je,huba taky,tož spokojenost.Sem jich moc nedal letos,ani ageček ani hub. :-D

😁To není huba, ale hříbek 🤭😁 děkuji ogaři za komentáře 👍😉

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben