Společná hledačka na Vysočině

a neb čím více tím lépe.

V sobotu ráno byla benzínka ve Vílánci svědky historické události. První společná akce nadšenců z blízkého i širokého okolí se stala skutečností.

Už před půl osmou se první nedočkavci usadili na promrzlé lavičce v očekávání dalšího dění. Po osmé hodině, na kterou byl oficiálně sraz domluven,  již nás bylo něco kolem dvaceti. Přesný počet nevím, protože spočítat hledače se mi nějak nepodařilo.  Každopádně kolona deseti aut která se po chvíli vydala směrem k Brtnici byla perfektní. Poskládat je na zasněženou cestu na kraji lesa už bylo perfektní o něco méně, ale společnýmí silami jsme je tam doslova natlačili. 

A po chvíli už se les zaplnil natěšenými hledači a zvuky detektorů a úderů různých nástrojů do promrzlé hlíny. Nálezů nebylo příliš, sníh, kterého bylo místy stále ještě kolem deseti centimetrů udělal své. Ale i přesto se Dejvovi podařilo dát menší depot grešliček, někdo další dal pěkné cibule, jiný nádhernou sekeru. A těch knoflíků a dalších drobností bylo nepočítaně.

Po společném buřtopečení se nás na druhé kolo rozběhlo o něco méně. Síly pomaličku ubývaly, takže už se nikdo nikam nehnal. Naše skupinka se po prodírání houštinou zastavila na nikotinovou přestávku. Já, jelikož svou akucigaretku nosím na krku a inhaluji za pochodu, jsem se motal kolem. Slabý hloubkový signál malinko prskající na krajích bych normálně přešel. Teď jsem ale čekal na kluky, tak jsem ho kopnul. V hloubce círka 30cm na mne čekal starý tesák, nebo bodák. Nebude jednoduché ho asi určit, nicméně předám ho odborníkům a uvidíme.  Pak už se cestou k autům krom toho že mne na louce napadli dva psi nic zvláštního nestalo. K autů jsem dorazil sám, protože ostatní už asi nemohli a zase někde odpočívali. Rozloučil jsem se s klukama z Police a když už se mi čekání na zbytek HHB zdálo moc dlouhé nasadil jsem sluchadla a vydal se jim naproti. Ještě že tak. Díky tomu jsem našel svou jedinou minci toho dne ( ten deseťák co se ti Henry nechtěl kopat do toho nepočítám) . Stříbrná mincička, která tam na mne čekala, v místě kde předtím muselo projít několik lidí, protože stop tam bylo jak po prvomájovým průvodu, mne udělala velikou radost. Prosím o pomoc s jejím určením,

Byla to nádherná sobota. Počasí nám vyšlo, nálada po zimním spánku se díky tomu pěkně zlepšila. A hlavně - poznal jsem spoustu fajn lidí. Sice si vás nebudu všechny pamatovat, ale věřím, že pokud si to zopáknem určitě se zase rádi uvidíme.

Díky kamarádi a těším se příště .

Vílanec 2.3.2013
Vílanec 2.3.2013
Společné buřtopečení
Společné buřtopečení
Nálezy
Nálezy
Tesák?
Tesák?
Mince jedna strana
Mince jedna strana
Mince druhá strana
Mince druhá strana
22 Stimmen
22 Stimmen
Lovec oceňuje

Kommentare

Pěkně napsáno a ještě jednou velká gratulace ;-)

jj moc pěkný a ještě jednou gratulačka k tesáku a AG :-)

Hezký počteníčko a super akcička to byla, gratuluju Martine k Agečku :-)

Gratulace :)

Pěkně napsaný ;-) super akce

Dobře hošani..hlavně, že si nikdo nezabouchl klíče v autě :-D

No povedená akce ;-)

To teda byla megaakce ;-)
Martine gratulka k agčku :-)

No pěkná akce -----příště snad už také dorazím--- :-D :-D :-D

Kluci, je vidět, že jste si to užili. :-)

jj parádní akce, ještě jednou gratulačka k Agéčku. ;-) :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben