To nej z uplynulého týdne.

Druhé pečetítko v průběhu měsíce, první límcovka a svátostka.

Tento týden se mi celkem povedl. Ze dvou hledání sice drahé kovy nebyly, mincí taky poskrovnu, ale několik artefaktů to plně dorovnalo. Druhé pečetítko není sice tak krásné jako to první ale potěšilo moc. Stejně jako první svátostka. Je sice hodně poškozená oxidací, ale myslela jsem si na ni už déle a P.M.Zellská se ( jak ji určil manžel) na ní dá vidět. O žetonu Laurin & Klement mi ten můj ukázal korespondenci s archivem značky Škoda auto z které plyne že se používal za první světové války jako nouzové platidlo (katalog J.Dobrého Soupis nouzových peněz vydaných na území ČSR v l. 1914-1923). U kopejky je taky fajn že je osvoboditelská a ne okupantská (1938). Takže pro začátečnici dost pěkná nadílka. Hodně pěkných nálezů přeje Loba.
Otisk.
Otisk.
Ploška pečetítka.
Ploška pečetítka.
Desetník L&K.
Desetník L&K.
L&K
L&K
P.M. Zellská
P.M. Zellská
Neurčený svatý.
Neurčený svatý.
Límcovka.
Límcovka.
Výřad.
Výřad.
6 Stimmen
6 Stimmen

Kommentare

Paráda,může být hůř ;-)

Dobrý záběr! Já za tři roky pouze jedno pečetítko prázdné (polotovar) a limcovku taky pouze jednu, ale zase chodí občas jiné věci. Je to o štěstí, a to je na tom to pěkné, když nesu pouze odpadky, aspoň jsem se prošel.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben