1/2 kreutzer

Angaben über die Münze

Identifizierte Münze: Josef II. (1765–1790) – 1/2 Kreuzer (1/2 Krejcar) (č. 997) Josef II. (1765–1790) 1/2 Kreuzer (1/2 Krejcar)

Ansichten der Benutzer

Durchschnitt: 21,0 mm
Gebiet der Prägung: České území (1 Meinung)
Landesherr: Marie Terezie (1740–1780) (1 Meinung)
Prägungsjahr: 1777 (1 Meinung)
Nominal: 1/2 Kreuzer (1/2 Krejcar) (1 Meinung)
Material: Měď (Cu) (1 Meinung)
Nr. der Münze: Marie Terezie (1740–1780) – 1/2 Kreuzer (1/2 Krejcar) (č. 765) (1 Meinung)
Gringo07: 765, Stimme des Admins (?)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diese Münze zu bestimmen.

Fotografie

1/2 kreutzer
1/2 kreutzer

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:23 cm
Verwendeter Detektor:Minelab Equinox 800
1 Stimme
1 Stimme
angezeigt:
1110x,
Kommentare:
7,
Finder:
Gringo07 Gringo07
Fotografiert:
der 31. Juli 2020,
Eingefügt:
der 1. August 2020

Kommentare

No, jako dobrý a gratuluju. Ale nehodláš sem vkládat všechny polomrtvý měďáky co najdeš, viď že ne. :-D

Tenhle medak neurazi. Je dost starej na to, aby mohl byt polomrtvej. A Marusky, az na vyjimky vypadaji prave takhle nebo jen o trosku lépe. Za me dobry nalez.

Díky Makoves, mě taky potěšil. Steelfalko sem asi dává samý římany....

Steelfalco už přes dva a půl roku nevložil nic, neboť vše co našel už v katalogu je. Nález to bezesporu dobrý je, ale katalog s ním neobohatíš. ;-)

Ja jsem system katalogu pochopil jinak. Je pravda, ze u tady skoro vse je, ale to by potom nevkladal nikdo nic. Dobre, soc mince a zwei hellery chapu, tech je vsude opravdu plno. Ale s tim ostatnim si myslim, ze jde i o pruzkum. Kde vsude, v jakem mnozstvi a v jake kvalite to lze najit.

steelfalco chvili to tady sleduju nebudu dal rozebirat jen tohle je lovec ne katalog

To pruzinator. Já to tady sleduju šest let, s detektorem chodím přes 25 let. Tohle je katalog. Artefakty se vkládají po jednom, třídí se do kategorií a slouží k poznávání artefaktů i mincí a primárně ke studiu nálezů ostatních s cílem vzdělat se. Druhou částí lovce pokladů je klub, který slouží pro hromadné prezentace a vůbec pro příspěvky nespadající pod tuto stránku, tedy katalog. Je jistě právem každého hledače vkládat bezcenné (míněno historickou hodnotou) mince s bídou čitelné, nicméně si uvědom jak potom zapadnou skutečně hodnotné, či zajímavé nálezy pod záplavou příspěvků - "hurá, i já jsem našel polomrtvý krejcar". Je jasné, že nováčci jsou nadšeni z každého nálezu a chtějí se pochlubit, ale je třeba tuto jejich pochopitelnou snahu korigovat na přijatelnou míru, jinak tady budeme koukat na záplavu trhacích víček a krejcarů 1800,1859, atd atd. Já se jen snažím v dobré víře poradit, jak s katalogem pracovat. Že se to tobě nezdá, je tvůj problém.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben