Knoflík

Zdravím,
věděl by někdo něco více o tomto erbu nebo znaku víc?
dík

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Wappen (2 Meinungen), Familie Haugwitz aus Biskupice (Familie Haugwitz) (1 Meinung) tutovka: Wappen, francimon77: Wappen, cobasico: Familie Haugwitz aus Biskupice (Familie Haugwitz)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Knoflík
Knoflík
Knoflík
4 Stimmen
4 Stimmen
angezeigt:
1001x,
Kommentare:
6,
Finder:
historiee historiee
Fotografiert:
der 19. Februar 2018,
Eingefügt:
der 24. April 2018

Kommentare

to fakt nikdo nevíte co je to za erb nebo znak ???

Člověče, to je potíž. Je tam hraběcí korunka, vše ostatní je nejasné - maltézský kříž (1. a 3. pole) u nás nemá, celkem logicky, žádnou tradici. Podložení celého erbu figurou ( opět maltézákem), také neznám. Tipuji, že jde o nějaký zahraniční hraběcí rod, spíš z mimorománské země.

díky aspoň něco, snad ještě někdo něco napíše

Hlava berana - Haugvic. Kříže Dalbergové... Čert ví ;-)

Jedná se o knoflík polního podmaršálka FML. Eugena Wilhelma hraběte von Haugwitze, barona z Malé Obiše (*16.11.1777 v Brně, +4.11.1867 ve Vídni). Pohřben je v rodové hrobce Haugwitzů v Náměšti nad Oslavou. Byl ve vysoké hodnosti zemského komtura pro horní Rakousko, pak v hodnosti Bailiva řádu německých rytířů. Část vojenské služby byl v Neapoli a porazil v bitvě Napoleonova maršála -Italského krále Joachima Murata. Plnil i diplomatické úkoly pro Ruského cara a stal se po udělení ruského řádu ruským šlechticem. Zůstal svobodný a měl tři nemanželské děti. Byl majitelem 38. pěšího pluku. Byl hudebně velice nadaný a byl takřka pohádkově bohatý. Po jeho smrti bylo z jeho majetky naloženo v rozporu s jeho vůlí, stvrzenou v šesti testamentech. Majetky se tak nedostali ani k jeho dětem, ani k ostatním příbuzným Haugwitzům, žijícím v Tovačově, Prostějově a Olomouci. Jste již druhý kdo nalezl jeho knoflík. Je to neskutečné, po takové době. K tomuto úspěchu Vám ze srdce gratuluji. Haugwitz

Neuvěřitelné, že s určením pomůže někdo příbuzensky spjatý. Nádhera. Trochu mě ale zaráží to, že zde nevidím poděkování. :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben