Knoflík

Zdravím,
věděl by někdo něco více o tomto erbu nebo znaku víc?
dík

Artifact category

Identified category:
User feedback: Coat of Arms (2 názory), Haugwitz family from Biskupice (Haugwitz family) (1 názor) tutovka: Coat of Arms, francimon77: Coat of Arms, cobasico: Haugwitz family from Biskupice (Haugwitz family)

Log in and help identify this find.

Photo

Knoflík
Knoflík
Knoflík
4 votes
4 votes
viewed:
1010x,
comments:
6,
finder:
historiee historiee
photographed:
19 February 2018,
loaded:
24 April 2018

Post

to fakt nikdo nevíte co je to za erb nebo znak ???

Člověče, to je potíž. Je tam hraběcí korunka, vše ostatní je nejasné - maltézský kříž (1. a 3. pole) u nás nemá, celkem logicky, žádnou tradici. Podložení celého erbu figurou ( opět maltézákem), také neznám. Tipuji, že jde o nějaký zahraniční hraběcí rod, spíš z mimorománské země.

díky aspoň něco, snad ještě někdo něco napíše

Hlava berana - Haugvic. Kříže Dalbergové... Čert ví ;-)

Jedná se o knoflík polního podmaršálka FML. Eugena Wilhelma hraběte von Haugwitze, barona z Malé Obiše (*16.11.1777 v Brně, +4.11.1867 ve Vídni). Pohřben je v rodové hrobce Haugwitzů v Náměšti nad Oslavou. Byl ve vysoké hodnosti zemského komtura pro horní Rakousko, pak v hodnosti Bailiva řádu německých rytířů. Část vojenské služby byl v Neapoli a porazil v bitvě Napoleonova maršála -Italského krále Joachima Murata. Plnil i diplomatické úkoly pro Ruského cara a stal se po udělení ruského řádu ruským šlechticem. Zůstal svobodný a měl tři nemanželské děti. Byl majitelem 38. pěšího pluku. Byl hudebně velice nadaný a byl takřka pohádkově bohatý. Po jeho smrti bylo z jeho majetky naloženo v rozporu s jeho vůlí, stvrzenou v šesti testamentech. Majetky se tak nedostali ani k jeho dětem, ani k ostatním příbuzným Haugwitzům, žijícím v Tovačově, Prostějově a Olomouci. Jste již druhý kdo nalezl jeho knoflík. Je to neskutečné, po takové době. K tomuto úspěchu Vám ze srdce gratuluji. Haugwitz

Neuvěřitelné, že s určením pomůže někdo příbuzensky spjatý. Nádhera. Trochu mě ale zaráží to, že zde nevidím poděkování. :-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top