Podkova torzo

Nález na poli u obce Srch. Zřejmě další středověká podkova. Tento týden už třetí ale mince to je bída. Už mám doma pěkné železářství.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Hufeisen von Nutztieren (außer Pferden) (4 Meinungen), Hufeisen von Nutztieren (außer Pferden) (1 Meinung), Reitsport (1 Meinung) GATTO: Hufeisen von Nutztieren (außer Pferden), bonsai: Hufeisen von Nutztieren (außer Pferden), Radarek: Reitsport, nikamov: Hufeisen von Nutztieren (außer Pferden), hrobarr: Hufeisen von Nutztieren (außer Pferden), nadlacan: Hufeisen von Nutztieren (außer Pferden)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Podkova torzo
Podkova torzo
Podkova torzo
Podkova torzo
Podkova torzo
Podkova torzo
Podkova torzo
Podkova torzo
Podkova torzo

Fundumstände

Lokalität:Pardubický kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:5 cm
Verwendeter Detektor:garet 250
3 Stimmen
3 Stimmen
angezeigt:
714x,
Kommentare:
8,
Finder:
Radarek Radarek
Fotografiert:
der 8. September 2019,
Eingefügt:
der 8. September 2019

Kommentare

Žádná středověká,ale volská podkova ;-) ;-) ;-)

Dovolil jsem si doplnit nákres. Podle mne má volská zašpičatělý vršek a spodní okraj široký . U jezdecké pak horní část širokou a spodek užší.

:-D :-D :-D takových volských mám tady kýbl :-D :-D :-D je jich spousta různých druhů a to zahnuté zakončení je celkem běžné ;-)

Možná ještě dodám:přilož si k tomu nákresu tu podkovu z druhé strany a sám uvidíš jaký patvar z toho vznikne a pak to porovnej s středověkou podkovou :-)

Také mám určité pochyby, dodal jsem tedy ještě 2 fota. Takže pokud je předposlední foto pravá podkova, pak je štupel v horní části podkovy. A pokud je poslední foto levou podkovou, pak je štupel v dolní části podkovy ( kde by měl podle mne být ) a horní část je neúměrně široká. Tak jak to tedy je ?

pořád máš ten nákres opačně ;-) představ si kravský pazneht-ty podkovy tam jsou dvě,jedna pravá jedna levá-ohnutá část patří přes špičku paznehtu a podkova je na levou část paznehtu pohledem s hora.

Asi to tak nějak bude, když já viděl krávu jen v televizi.😊

My jsme to našli s dědou hrobarrem. Ta TV je na mne, on už ji prý někdy viděl živou. 😊☺😊

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben