Sklo

Střep skla - má duhové barvy, při prosvícení světle zelená, jak jsem se snažil vyfotit, z jedné strany a po stranách je vidět pozlacení které vypadá jak kdyby bylo do skla vlité. Nález z lokality ve středních čechach kde už jsem v minulosti našel dva korálky fotka 8,9 .

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Römerzeit (1 Meinung) Randomer: Römerzeit

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Sklo
Sklo
Sklo
Sklo
Sklo
Sklo
Sklo
Sklo
Sklo
1 Stimme
1 Stimme
angezeigt:
529x,
Kommentare:
7,
Finder:
Randomer Randomer
Fotografiert:
der 17. März,
Eingefügt:
der 17. März

Kommentare

Máš krásný fotky👍

To je iridescence, která se projevuje u "starších" skel. Je tam vidět i patrná koroze (nerovný a hrbolatý povrch), která je způsobená půdními kyselinami. Hrany jsou setřelé a taktéž korodované. Jakkoli to nevypadá na příliš starý střep. Odhaduju ho tak na 200, možná 300 let. ... Porovnáno s nálezy ze skláren z 16. - 18. století. ...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Iridescence

JG Díky
Cobasico -Díky, nevěděl jsem že ty barevné odlesky mají odborný popis. Iridescence je i u hodně starých skel podobné zlacení skla jsem viděl u Římanů. Pár starých vzorků ze skláren už jsem viděl ,myslím že ten střep by mohl být ještě starší.

Super barva řekněme vltavínová zelená ✌️

Ono stačí udělat chemický rozbor skla a zjistit jeho chemický složení a tím pádem i přibližný stáří. Dnes se sklo vyrábí jinak. ...

Cobasico - Rozbor by původ ukázal ,žal kvůli jednomu střepu a dvoum korálkům ho asi nikdo dělat nebude. V té lokalitěl před rokem 1954 lety než to tam bylo včetně luk a cest zoráno v družstevní lány místní badatel posbíral předměty laténského původu ,jaké však už nikdo neví neboť se ztratili.

Tak mám názor od archeologa z regionalniho muzea ,vzal jsem tam ten střep a pár kousků keramiky co jsem v lokalitě posbíral a ukázal mu fotky fragmentů srpů co jsem tam v minulosti našel ale neodnesl, a dnes psal že by se pravděpodobně mělo jednat o Germánské artefakty z doby Římské prý 3 km vzušnou čarou od té lokality bylo nedávno objevené zatím nepotvrzené Germánské sídliště.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben