Artefakt

Artifact category

Identified category:
User feedback: Ammunition - aerial (2 názory), WWII (1 názor) Michal316: Ammunition - aerial, ms7777: Ammunition - aerial, Balgat: WWII

Log in and help identify this find.

Photo

Artefakt
Artefakt
Artefakt
3 votes
3 votes
viewed:
1664x,
comments:
11,
finder:
Telebob Telebob
loaded:
5 February 2018

Post

Ahoj vsem a doufam ze se brzo mrkna Pan Klarkon
Zajima me spis to ryti, nez do ceho to pasovalo. Ryl to nejakej mukl v gulagu, nebo se kluci v zakopech takhle zvecnovali??? Kazda takova vec ma pribeh a ja se rad takovyma informacema vzdelavam 😉. Kazdopadne me zajima i tip zbrane. To muze taky lecos vysvetlit. Spadlo to z letadla kdyz strileli na pozemni cile, nebo tim nekdo palil po letadlech? Ale byla tam jen jedna. Zkusil jsem lajny na vsechny strany, kdyby to bylo z letadla, ale nic a kdyby to nekdo palil ze zeme, tak jich taky bude vic pohromade.... Ten pribeh je na tom nalezu to nejlepsi
At to vsem pipa a dik za zpravy. Pokud nekdo chce rozmery nabojnice, tak dodam

To rytí bude seriovka. Mám stejný nález se stejným označením, akorát to na mých fotkách není moc vidět. Nábojnice do leteckého kánonu IL2, 23 mm. Určitě budou poblíž místa nálezu ještě články z pásu ve kterém byly náboje umístěny, bude to rozptýleno na velké ploše. Nalézt je spíš otázkou náhody.

Michal316, vzhledem k mistu nalezu, je mozny ze mame kazdy hilznu co spolu byly v pase. Ja to kopl kousek od HO - Zbrodu. Ale tet mi psal na fejs borec a ten to kopl u Ostravy a ma presne to samy riti. Ze by se serie rozjebala po cele republice? :-/

Tak to je dost možné, že je to vystřelené ze stejného stroje. Na lajně Dolní Dojanovice - Zbrod v lese jsem našel tři články a hilznu. Německé kolony byly podle pamětníků ostřelovány na silnici Hodonín . Mutěnice. Do zpráv zašlu přesné místo nálezu.

mám taky jenu, a to vzadu je z továrny a je to dělaný elektrickým gravírováním :-D :-) ;-) 8-)

Ryl to mukl v Gulagu,dostalo se to sem a tys to našel. o:-) o:-) o:-)

http://www.municion.org/23/23x152Belt.htm

Cˇus. Takové nábojnice se dají hojně najít i v ostravských parcích a lesích, třebas v porubě. Myslím tím parky přilehlé k městu spíš. V parku v centru bych třeba nehledal :D. Během pár hodin hledání jsem našel 4 kusy. Mám zde jen jednu na fotce v artefaktech, další jsem tady nedával. Každopádně potěší. 8-)

sabik78 :-D :-D :-P

23x152B (SSSR)
23mm letecký kanón VJa, protiletadlový kanón ZSU
Náboj zavedený v roce 1941 byl vyvinut pro letecký kanón VJa Volkov Jartsev. Kadence 600 ran/min, hmotnost 68,5 kg, délka 2140 mm. Základní myšlenkou bylo postavit zbraň, která si poradí s německými tanky. Funkce odběrem plynů, zásobování pásem.. Základní výbava ve dvou kusech pro bitevník IL 2 Šturmovik. Prostřelil pancíř 25 mm ze 400 m.
Kanóny ZSU byly konstruovány jako pozemní, jedno, dvou a čtyřhlavňové s vysokou kadencí 4x1000 ran/min jako zbraň proti nízko letícím cílům.
Označení 606 je označení továrny
Novosibirsk - Kemerovo

Jo to 606 je Kemerovo ale to druhé by mělo byt 44 jenže na fotce je 43 jestli koukám dobře no a já dneska u Ostravy našel taky jednu ale bylo to raženo ne ryto a označení je 606 43 tak nevím jestli se pokazilo razidlo nebo proč je tam 43 ? Bohužel jsem nenašel a byl bych rad za radu jestlí někdo vi ať napoví ;-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top