Artefakt

že by hrot šípu?středověk?

Artifact category

Identified category:
User feedback: Arrows - bow (6 názorů), Darts - crossbow (5 názorů), The Middle Ages (1 názor) jelda80: Arrows - bow, Mac: Darts - crossbow, sock: Darts - crossbow, 444lupa: Arrows - bow, Majkk: Arrows - bow, IRONMAN: Arrows - bow, sikus2: Darts - crossbow, Tygrklok: Darts - crossbow, Hogofogo: Darts - crossbow, Matyas_11: The Middle Ages, Karafiat: Arrows - bow, Pheonix: Arrows - bow

Log in and help identify this find.

Photo

Artefakt
Artefakt
Artefakt

Circumstances of the finding

Location:Moravskoslezský kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:20 cm
Used detector:X-TERRA 305
4 votes
4 votes
viewed:
1116x,
comments:
16,
finder:
sapik sapik
photographed:
22 July 2015,
loaded:
21 July 2015

Post

V místě nalezeny staré podkovy,kované hřeby a kousky podkov vždy jen konce,měli by jste někdo pro to vysvětlení?Lesní prostor cca 50x50 metrů.

Tak to tam dobře projdi,budou tam i Ag.

Taky myslím,že to kušovka není,luk ano.

jojo,tam je učena jako luk :-D

Lovecká malá kuše :-O. Luk těžko :-/

Tato vypadá masivněji, také bych se přiklonil spíš ke kuši..

Už jsem tam byl asi 6x a pokaždé jen samé podkovy a hřeby,až teď ten hrot,mince ani jedna ale určitě se tam ještě nejednou zajdu,i podkova potěší. :-D

a díky za odpovědi ;-) ;-)

Ve čtyřech lesích jsem našel hřeby,nějaké podkovy a jiné železné věci a pokaždé tam byly i Ag mince,vždy to bylo na malé ploše.

Leonid:po páté,jsem byl s partou na pro mě neznámém místě.První byla kušovka a pokračovalo to přes ostruhu,další kušovky a podkovy a různé železa dál.Ukázala se keramika a povídám,tu budou i Ag a taky že jo,pár vídeňáků.

Tak chlapi možná by bylo lepší k tomu přistoupit trochu profesionálně a tuto zřejmě středověkou osadu nechat nějakým způsobem nechat zpracovat odborníky z archeologie, co říkáte? dokud to není úplně "rozvrtané" a bez nálezových okolností... o:-)

Zdenal007:v mém případě to bylo nafoceno při nálezu,předměty zaneseny do muzea i s gps atd.Za čas tam přijdu a nezahrabané díry(v lese si napřed odhrnu listí a pak ho zas nahrnu zpět).Co jsem našel já je odborníkům známo,co ten druhej,kdo ví.

@Kyl76: Tak to jsem rád, že to funguje 8-) palec hore ;-)

Zdenal007:ono je nás dnes tolik,že jeden den to najdeš,necháš tam,kontaktuješ archeologa a druhej den to tam už být nemusí,najde jinej.

Kyle, tak snad budoucnost dovede většinu nás hledačů na tu správnou cestu... Hlavně si musíme sami mezi sebou dělat osvětu o tom nechovat se destruktivně k historii o:-)
I přednášky archeologů pro veřejnost (pro detektoráře obzvlášť) jsou přínosné. Tak, jako je pořádají archeologové, např. partička Popelka Těsnohlídek ;-)
našel jsem dokonce nějaký starší slajd z jejich přednášky

https://is.muni.cz/el/1421/podzim2013/AEA_73/um/2013AEA73_Detektory_brno22.11.2013.pdf

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top