Fašista - 1939

5 korun slovenských na lesní cestě. Jak se dostala na vysočinu je záhada. Přes ten les se stahovali v dubnu 1945 Němci-směr Jižní Čechy. To vím od domorodců které jsem minulý pátek potkal v lese.

Coin data

Identified coin: Slovenský štát (1939–1945) – 5 Korun (č. 2511) Slovenský štát (1939–1945) 5 Korun

User feedback

Mintage area: Slovensko (1 názor)
Ruler: Slovenský štát (1939–1945) (2 názory)
year of mintage: 1939 (2 názory)
Nominal: 5 Korun (4 názory)
Material: Nikl (Ni) (1 názor)
Coin ID: Slovenský štát (1939–1945) – 5 Korun (č. 2511) (5 názorů) Mac: 2511, Hering: 2511, Tygrklok: 2511, SirMaik: 2511, : 2511

Log in and help identify this coin.

Photo

Fašista - 1939
Fašista - 1939
Fašista - 1939
Fašista - 1939

Circumstances of the finding

Location:Vysočina
State of soil:Damp
Depth of the finding:10 cm
Used detector:Whites
5 votes
5 votes
viewed:
2098x,
comments:
14,
finder:
Coach21 Coach21
photographed:
15 January 2016,
loaded:
21 January 2016

Post

Proč Fašista?
Slovenský stát...
Už jsem našel víc slovenských mincí z období války, takže nic mimořádného to není...

Taky přemejšlim proč fašista?

Proč fašista???Odpověď je jednoduchá...

Nechápu proč si použil slovo fašista.?????????

Tak jakou jsou fašisti ukrajinci pro rusáky, chorvati pro srby, tak asi i slováci pro čechy. :,-( o:-)
K záhadě: není to nic nezvyklého. Po obnovení ČSR v r. 1945 na celém území platilo současně 6 různých měn.

Tovarnik: Takže pre vás sme fašisti? To je choré...

Tady aby se člověk bál něco napsat .......... Fašista-1939 jsem označil minci 5 korun ze slovenského státu který byl spojencem Hitlerovskýho Německa. Dějiny znám a vím co se v té době dělo. Označení fašista není namířený na kněze Andreje Hlinku !!! Je namířený na 5 korun slovenských. A že zneužili jméno zesnulého kněze Andreje Hlinky fašistické hordy - Hlinkova garda a Hlinkova Mládež něco jako Hitlerjugend fakt není moje vina. Ale mince je to pěkná. Lepší než ty naše šizený protektorátní mince.

libed: to je modelový případ, jak dochází k nedorozuměním. Kdybys četl důkladně a podíval se na to"asi" a antismajlíky, zjistil bys, že jsem to myslel sarkasticky. Ty první dva případy ne, tam to tak fakt funguje.
Titulek od Coach21 chápu, je to dané historií. Reagoval jsem jenom kvůli asi nepochopení od ostatních.
Ostatně, co jiného dělat v tuto pro nás okurkovou sezónu. P.S. jaro se blíží. :-)

No to jsou zase slinty!
o:-) :,-(

Hlinka NEBYL fašoun? Sem myslel, že ukázkovej...

Hele Slováci svým způsobem nás zradili jako UK nebo Francie. Jeden ze známých událostí když se odpojili bylo i tehdejší slovenský "rezaj rubaj do krve po tej českej kotrbe" když mocně hnali český občany ze slovenska. Pogromy na Židy a tak dále. neříkám že to dělali všichni Slováci ale dělalo se to a konec konců Slovenské národní povstání je pro mně a spoustu lidí co znám jen fraška neboť se začalo dít až tehdy kdy skopčákům začalo chcát do bot. A teď mně klidně kritizujte můj názor to nezmění!

nevím jak bych se zachoval v jeho kůži možná sebevraždou jako spoustu (českých) vojáků v řopíkách který museli odevzdat zbraně frickům, ale o to nejde jde o chování národa který se dobrovolně přidávalo k Hlinkovým gardistům a beztrestně kolaboroval s nácky . Když už jste se ohnuli pod hákovej kříž mohli jste si zachovat duši partyzána.

Blacksheep: oprava, nikoli fašista, ale nacionalista. Prostě neměl rád Čechy, Maďary (což je v širším kontextu celkem pochopitelné), Poláky, Rusy a židy. Jeho strana sympatizovala s SdP, jeho projevy působily poněkud tendenčně, skoro by se chtělo říci "géblsovsky". A ve finále - dyť je to buřt ;-)

všetci ste majstri sveta ale keby ste žili v tej dobe tak by ste sa pichali do prdele nemcom každý jeden z vás tak sa tu nehrajte na nejakých historických super analitikou,proste históriu nezmeníte tak prečo sa k nej vracať? minca zato nemože a tento web je o minciach a nie o tom aby ste si tu rozvíjali vaše komentáre o nenávisti z druhej svetovej vojny.s pozdravem tvá Máňa :-D :-D :-D

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top