František I. (1792–1835) 3 Kreuzer (Tříkrejcar)

Coin data

Identified coin: František II (I.) (1792–1835) – 3 Kreuzer (3 Krejcar) (č. 603) František II (I.) (1792–1835) 3 Kreuzer (3 Krejcar)

User feedback

Mintage area: České území (1 názor)
Ruler: František II (I.) (1792–1835) (1 názor)
year of mintage: 1800 (1 názor)
Nominal: 3 Kreuzer (3 Krejcar) (1 názor)
Material: Měď (Cu) (1 názor)
Coin ID: František II (I.) (1792–1835) – 3 Kreuzer (3 Krejcar) (č. 603) (1 názor) Pitrisek: 603

Log in and help identify this coin.

Photo

František I. (1792–1835) 3 Kreuzer (Tříkrejcar)
František I. (1792–1835) 3 Kreuzer (Tříkrejcar)

Circumstances of the finding

Location:Ústecký kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:20 cm
Used detector:Minelab X-Terra 705
1 vote
1 vote
viewed:
481x,
comments:
6,
finder:
Pitrisek Pitrisek Twitter
photographed:
30 September 2014,
loaded:
30 September 2014

Post

Chtělo by to dát do rostlinného oleje (nejlepší je olivový) a další den jemně dočistit. Pod portrétem panovníka je písmeno, označení mincovny. To by mohlo být zajímavé.

Už jsem jí trochu víc dočistil a je tam písmeno E. Ale co jsem teď četl o čištění mincí, tak pro zběratele je nejdůležitější ta patina co na ní časem vznikne. A ta je fuč po mém očištění :-/ Příště zkusím jen minci vařit ve vodě s jarem než ten nános bordelu povolí a až pak ten olej ;-) Jinak díky za radu

Nic nevař, vaření nech tvojí. Ten olej bude stačit a průběžně zlehka pročistit jemným mosazkartáčkem. Přitom pamatuj, že spěch bývá nejčastější příčinou neúspěchu. Tož čištění zdar. Sakra, ta ražba reversu je parádní. :-P

Dobře díky za rady. Pořídim si ten jemný mosazný kartáček a potají čmajznu manželce ten olej :D Pak už jen budu nakládat mince jak sýr a snad se dílo zadaří :) Dotaz ražba reversu je co? Tím myslíš zadní stranu mince :-)

Jasně, to druhé je avers. Taky pěkně zachovalý. ;-)

Tak jsem zase o něco chytřejší :-) Díky

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top