Nájezdníci

To takhle v říjnu, jedu v pátek kolem pole, které jsem si vytipoval na sobotní hledačku. Koukám, v poli 4 chlapi s detektorem. Tak jsem šel k nim pokecat. Povídali, žej sou až z Krkonoš, mají to víc jak 2 hodiny cesty, takže v sezoně, když jsou pole sklizena, si tady na pár víkendů pronajímají penzion. Jezdí takto už pár let. Svěřili se, že na tomto poli, našli vloni rozsyp pražáků, kus dál u vsi denár a támhle u Labe dokonce 2 stříbrné římany.
A já jezdím kolikrát i 50km daleko hledat. Přitom mám u nosu takové lokality, že si někteří zajedou hledat tady ke mně. Takže příští rok tomu dám víc v nejbližším okolí.
Za 2 hodinky už tam nebyli. Druhý den jsem to po nich šel přeci jen zkusit. A padl tento čtvrťák ve fajn stavu z mincovny Kremnica.
A co Vy?? Jezdíte hledat desítky km, nebo máte poklady u domu? Ať se Vám všem daří.
A krásný první Advent.

Coin data

Identified coin: František II (I.) (1792–1835) – 1/4 Kreuzer (1/4 Krejcar) (č. 612) František II (I.) (1792–1835) 1/4 Kreuzer (1/4 Krejcar)

User feedback

Diameter: 19,0 mm
Weight: 2,19 g
Mintage area: Rakousko-Uhersko (1 názor)
Ruler: František II (I.) (1792–1835) (2 názory)
year of mintage: 1816 (1 názor)
Nominal: 1/4 Kreuzer (1/4 Krejcar) (2 názory)
Material: Měď (Cu) (1 názor)
Coin ID: František II (I.) (1792–1835) – 1/4 Kreuzer (1/4 Krejcar) (č. 612) (2 názory) joumana: 612, Ceda83: 612

Log in and help identify this coin.

Photo

Nájezdníci
Nájezdníci
Nájezdníci
Nájezdníci
Nájezdníci
Nájezdníci
Nájezdníci
Nájezdníci

Circumstances of the finding

Location:Středočeský kraj
State of soil:Wet
Depth of the finding:20 cm
Used detector:noX800
13 votes
13 votes
viewed:
1671x,
comments:
19,
finder:
joumana joumana
photographed:
3 December 2023,
loaded:
3 December 2023

Post

Dle mých zkušeností: čím dál od baráku, tím větší hovno ;-)

Krasny nazor Tovarniku :-D. A usetrim za benzin. :-D

Pěknej čtvrťák :-)
A opatrnej souhlas s Továrníkem - většinou se z dalekých výletů vracím s prázdným vreckem, ale někdy se zadaří....a pak je motivace si opět vyrazit někam hooodně daleko za humna..... ;-)

No..me valka a ulozene pistole a zlate sperky moc neberou,tak bych asi sudety nejel,ale nekdy si vyrazim na par dnu do jiznich cech kde jak se rika je vic ztracenych tolaru nez gresli :-D

Souhlasím...nejlepší nálezy jsem dal pár km od baráku.

Taky jsem zápecník, nejlepší kousky jsem našel kousek od chalupy...
Ale detektor jezdí i na dovolené a občas najde něco lepšího i dál ;-)

taky souhlasim max. 2,3 km od baraku a nalezu je porad dost pole se stale preoravaji a louky davaji i po opakovanych navstevach at se vam vsem dari ;-)

Parádní čtvrťásek,gratuluji, také čekám ,až padne

Škoda, že jsi se na to pole nedostal drive...nicméně pokud byli ve 4, dokáží to pole procesat poradne, takže pak zbývají jen zbytky. Mám zásadu, že jezdím tam, kde to znám, nahodne výlety jinam uspech neprinesly...jinak ta čtvrtka pěkná, ale pražák by potěšil více. Tak příště, drž se.

Za barákem to špatný není, ale z písku bych se nehnul! To je většinou cíl mých výletů, neboť ty stavy jsou nedostižný! Navíc u Labe je jen otázkou času, kdy padne nějaká pumelice. Tam to žilo odjakživa! ;-)

No Argill ma jasno...a je v tom hodne pravdy, ale myslím za těch 15 let je to hodně prochozene, najit neco poradneho je porad tezsi a tezsi, i když jeden kolega, co jsem ho potkal, říkal, že "pole jsou vecna", jak se pořád preoravaji. Tak hodně štěstí všem slušným hledacum.

JARYNOR-to je fakt,vylety na nahodu byly bez uspechu. Argill-jo,ty piskove pole jsou skvely,ale uz je mam v okoli dobre zmapovane a chodim i tam kde nic nebylo,ty stavy minci jsou fajn. A Labe blizko skyta jistou sanci,to je pravda. Hlavne na starsi dejiny pred kristem.

Já jezdím všude. Za barákem jen válka a nějaké ty stříbrné malé mince 👍 ale když vyrazím dál tak najdu něco pěkného co ještě nemám ☝️🤩 poslední dobou jezdím do Rakouska tam je to fajn. A nálezů hodně 👍☘️ ať se daří všem a spousty pěkných nálezu 💪👍☘️

Hrobar2: To Rakousko je dobrý napad myslím. Jinak všem včetně joumany a Argilla díky za postřehy, myslím, že se na to díváme stejně a snad se někdy potkáme osobně a dáme pokec.

Zkouším to i dál, ale nejlepší nálezy jsou fakt z lokalit vzdálených do dvaceti km.

Krásnej čtvrták👍👍🍀 Stejně jako u vás pole i tady širý lesy a louky nepřeberný a těch míst kde jsem nebyl, bo jsem to zapl brzy a prostě tam.. nedošel..😁přičemž jedna návštěva novýho fleku ,tj. nějaký oblouček na mapě,byť mnohahodinovej ,není jakoby nic...Ten sníh mě sere je ho tady moc.. Ať se daří...

Diky Cutoro. Ctvrtak muj prvni,a zrovna peknej. Koukni na ten pisek na posledni fotce,v tom jsou stavy super. Jo,asi to staci do 20km od domu,to se za zivot stdjne neprojde. Ale Hrobar to ma dobry,u nej je tech 20km uz Rakousko :-D :-D

Dobrý 👍

Diky majore :-D

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top