Nalezené a dohledané nákončí

Zdravím,
tak tohle je můj jedenáctý exemplář. V odkazech na použitou literaturu v pojednání o nákončích od pana Musila jsem pátral na netu zda by nebylo něco k mání. U některých jsem se dostal pomalu až do finále, ale při snaze otevřít daný soubor na mě vyskakovalo ,,Nemáte oprávnění‘‘. To ovšem neplatí v digitální knihovně Filozofické fakulty Masarykovy univerzity kde je k mání ,,Pohřebiště v Ducové u Moravan nad Váhom‘‘. Jestli mnou nalezená část mohla být z takovéhoto celku, to nechám na posouzení každého z vás.

S pozdravem Martin

REKLAMA: Jelikož část návštěvníků LP nechodí do klubu, dovoluji si tu vložit malou reklamu. Na tomto odkazu si můžete prohlédnout malou prezentaci o jednom živém nálezu, který přicestoval do Cejřova k výchově.

https://www.lovecpokladu.cz/klub/a/zivy-nalez-drozd-ferda-21710

Literatura a obrazová příloha:
https://digilib.phil.muni.cz/handle/11222.digilib/139850

Artifact category

Identified category:
User feedback: Extremities and matches (5 názorů) quo_vadis: Extremities and matches, GATTO: Extremities and matches, Tvrdikja: Extremities and matches, Harryll: Extremities and matches, zizka: Extremities and matches

Log in and help identify this find.

Photo

Nalezené a dohledané nákončí
Nalezené a dohledané nákončí
Nalezené a dohledané nákončí
Nalezené a dohledané nákončí
Nalezené a dohledané nákončí
Nalezené a dohledané nákončí
Nalezené a dohledané nákončí

Circumstances of the finding

Location:Pardubický kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:10 cm
5 votes
5 votes
viewed:
575x,
comments:
4,
finder:
quo_vadis quo_vadis
photographed:
18 March 2022,
loaded:
19 March 2022

Post

Perfektní práce.👍👍👍

Guo máš to pěkný :-)

toto je nákončí v podobě stylizovaného dubového listu, celý to ale vypadá nepatrně jinak, než to z těch Moravan (nahoře rovný, pak zúžení a nakonec ten dubovej list), už jich tady pár v katalogu je

Ano dubový list, pátý typ podle p.Musila – pár exemplářů je od Přelouče, jinak z mého okolí zatím nemám info, proto udělalo velikou radost a hned druhá myšlenka směřovala k jedné scénce z Meshe. Dubovým listem je označena hodnost majora a tam při jednom setkání důstojníků. ,,Majore, majore. Majore, majore. Majore, majore. Majore, majore. Ty Howkey není tady nějak přemajorováno? :-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top