Pokladnice se otevírá

Vážení lovci, Orlická přehrada začala znovu snižovat hladinu za účelem pokračování na akci pod vodním dílem Kořensko. Tím dojde k poklesu hladiny o plánovaných 10m na sloupci a pokladnice plná nálezů se tak znovu otevírá. Momentálně je hladina dole zhruba o 5m a rychle klesá.

Včerejší nález plandavky Re-fly byl zcela náhodný, nebyl jsem s detektorem ale rybařit. Ležela chudinka pod vyvrácenou vrbou zcela zbědovaná. Přitom se jedná o velmi zajímavou a sběrateli vyhledávanou záležitost. Plandavá třpytka Re-fly je silně niklovaná, proto vydržela pod vodou až do doby, než ji naleznu, abych ji mohl uvést do původního stavu.

Tyto plandavé třpytky pro lov dravých ryb vyráběla od r.1946 firma Resl, která byla založena panem Čeňkem Reslem. V poválečné době byla značka Re-fly světové uznávaná, zabývala se především výrobou umělých mušek a vláčecích nástrah. Bohužel v r.1951 v době zestátňování soukromého sektoru byla nucena tato firma ukončit činnost.

Přeji všem krásné nálezy:-)

Artifact category

Identified category:
User feedback: Fishing aids, tackle and parts thereof (1 názor) namor: Fishing aids, tackle and parts thereof

Log in and help identify this find.

Photo

Pokladnice se otevírá
Pokladnice se otevírá
Pokladnice se otevírá
Pokladnice se otevírá
Pokladnice se otevírá
Pokladnice se otevírá
Pokladnice se otevírá

Circumstances of the finding

Location:Jihočeský kraj
State of soil:Wet
Depth of the finding:0 cm
Used detector:oko
10 votes
10 votes
viewed:
1604x,
comments:
37,
finder:
namor namor
photographed:
14 November 2020,
loaded:
15 November 2020

Post

Pěkný kousek, taky bych si šel zabahnit... ;-) Ale mám to hooodně daleko, tak jdu uvařit kafe do termosky a hurá do svého lesa... :-D

prospektor - ono to až takové bahnění není jako např.rybníky. Všude je většinou tvrdé pískové podloží a tak je to procházka růžovou zahradou. Pokud by ovšem bylo upuštěno o 15-20m, pak by to byla řehole.

Tak pánové a dámy, nalezne někdo na Podolsku konečně Hartmannův rytířský kříž s dubovými listy, meči a diamanty? :-D :-D

Jeste vloz nejakou fotku pekneho candata ;-) 8-) :-D

Re-Flyika parádní ;-). Když jsem začínal jako malej chytat, měl jsem jich pár po dědkovi, možná ještě někde jsou o:-). A výtáhs´včera něco? :-)

Krásný příspěvek 👍. Přeji úspěšný lov na obnažených březích :-)

loner - ano prosím lonerku, máš tam candáta a štiku vloženou.
Janek - kluk vytáhnul štiku, já candoše. Ale jsou to stovky a stovky náhozů. Orlík letí dolů a ryby jdou s vodou do hloubek. Prostě celodenní makačka :-)

Lacko - děkuji a taktéž dobrý lov přeji.

👀 parádní úlovky!👍

Vždy jsem rád, když se k nálezu dozvím něco navíc - pěkný nález, fotky i povídání, díky a grats 👍 a Petrův zdar ;-) ...

Skrabka - díky moc kolego.

Jo to když jsem byl malej kluk tak jsem při poklesu vody chodíval obírat pařezy.Některé byli ověšený jako vánoční stromeček :-DÚlovky pěkný a díky za info k té plandavce ;-)

jiva - je to stále stejné Jirko, od června každoročně stovky rybářů trhají na pařezech svoje nástrahy a při velkém poklesu vody, jako byl 2015, loni a letos, si zase jiní napakují své krabice s ryb.bižuterií. Včera jsme z lodě slušně doplnili krabice :-)

Parada ;-) 8-)

Kandát je krasavec, tipuju tak třiašedesát :-)

O něco menší, měl šestapade. Tak ještě odhadni tu štiku ;-)

Krása. Jak třpytka, tak ryby. Asi v týdnu zajedu na procházku. ;-)

hm pěkně ;-)
štika 72

Parádní Romane 👍 Jen ti chybí u všeho rozměry 😉
Štika 67?

steelfalco - zajdi, je tam teď hezky.

cetkos, Hehous - štikule 77cm. Hehous, máš ouplnou pravdu, já to napravím.
Refly - 9 cm, Fanky 26kg, plachetnice cca 7m, Orlík - 12 105 km² a zbytek jsem už napsal :-D

Tož super.😉 Zajímala mě ta šťuka a plandačka .😉 Dobrý úlovky👍

Dík. Jak se prosím tě jmenuješ křestním jménem, ať na tebe nehulákám Hehousi?

Většinou ryby pouštím anžto baštím pouze a jedině candáty. Tentokrát ale štiku dostala švagrová a candáta jsme udělali na másle po mlynářsku. To je strašná dobrota, fakt :-D

Za A je správně. Hladká mouka, sůl, kmín, malinko papriky a péct kůží dolů v 1cm vysoké vrstvě másla. Něco mimořádného! A žemlovka, tak to je taky fajn bašta. Beze srandy.

Já jím jenom candáty, candát je hraběcí jídlo, žádná jiná ryba u mě neuspěje. Ty nerybaříš?

Candát je velká dobrota. Ale okoun mě chutná úplně stejně dobře. Avšak štiku jsem nikdy nepichnul, buď jsem ji pustil nebo daroval. To je na mě moc oduševnělý tvor, žádná blbá drůbež :-D. Ale dobrá je teda taky ;-)

Tak přece se to podědilo :-)

Před chvilkou jsem dodělal listopadové video z Orlíku, tak kdyby to někoho zajímalo.
https://www.youtube.com/watch?v=XSw9VgYwRHY

Janek - okoun je stejná špička jako candát, okouny ale bez výhrady pouštím. Stejně tak líny.

No, tu pověstnou polívku z lína sem jednou jedl, bylo to dobrý, ale taky jsem je vždycky pouštěl.

Lín je dobrota. Ale když ona je to ryba tak krásná, že jsem se již před mnoha lety rozhodl všechny pouštět. A to jich nachytám poměrně dost.

Jako lejno ale několik? :-D :-D :-D

Já vím, jen tě zlobím. U nás na jihu je to v restauracích hodně nabízený pokrm, holt regionální surovina.

Hele, pokud by jste skutečně chtěli přijet, tak to musíme pořádně naplánovat aspoň jako dvoudenní akci. Když už pojedete z takový dálky, tak přece nepojedete na obrátku zpět. To se musí vymyslet a nejlepší by to bylo až bude teplo.

Líny taky nežeru. Zlatá rybka a očička jako korálky. ale když jsme je na Rozkoši chytávali tak kolem 2,5 - 3 kil, tak jsem nad nima přemýšlel. :-D A štiky peču vcelku, jak to má být, servíruju je na speciální štíčí míse. Ale candát je nejlepší. (jinak teda nejlepší ryba je krocan :-D :-D :-D)

falco - 3 kila, to je šedesátka lín. To je trofejní ryba, tuhle váhovou třídu ještě nemám.
U mě nejlepší ryba je hovězí, miluji hovězí :-D

Tak když už mi tu vyskočilo tolika zvonečků po noční hledačce tak se taky přiznám.Ryby a kuře nežeru.Candát ale není ryba :-Dje to můj nejoblíbenější dravec(a né proto že ho jím).

jiva - ryba jako taková mi nevadí žádná. Až budou mít ryby kosti jako slepice, dám si s chutí jakoukoliv. Noční hledačky neznám. Já vidím blbě ve dne, natož v noci :-D

Na rybách z Rozkoše je vidět pravdivost úsloví, že "Ryba roste s vodou." Je tak obrovská, že je na ní vidět zakřivení Země. A protože je mělká a hezky se prohřívá a protože se na ní nesmí chytat z lodě, ani z vody, prostě jenom co dohodíš ze břehu (alespoň to tak bývalo), tak tam mají ryby ráj. Je to na nich vidět. Vozili jsme kapry kolem 14 kil, tříkilové líny, štik se báli i potápěči. :-D

Takové ryby, to musí být Rozkoš :-D

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top