Prosím o pomoc

Ahoj všem hrabošům a hraběnkám. Dokázal by jste někdo určit tohohle polního mrzáčka, už týden jsem marnej. Jediný co jsem spolehlivě vyluštil je 17 v letopočtu, tedy nominál to snad nebude... průměr je jen odhad, může se to trochu lišit. Za každej názor budu rád. Tak ať vám to pípá.

Coin data

Identified coin: unknown

User feedback

Diameter: 20,0 mm

Log in and help identify this coin.

Photo

Prosím o pomoc
Prosím o pomoc
Prosím o pomoc
Prosím o pomoc
Prosím o pomoc
Prosím o pomoc
Prosím o pomoc

Circumstances of the finding

Location:Jihočeský kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:8 cm
Used detector:Nox
1 vote
1 vote
viewed:
294x,
comments:
7,
finder:
LuckyLuky LuckyLuky
photographed:
4 March,
loaded:
4 March

Post

Řek bych, že to možná ani nebude mince... Těch vyfikundaci je tam nějak moc, jestli nějaká svatostka, medailon... Vidím tam možná nějaký postavy... Ale nevím...🤷

Co jsme na to koukali, tak jsme se shodli že mince to nejspíš bude. Je to i klasicky tenký. Ale i ten medajlonon, či svátoska je taky možný. V rukou ji mělo jedenáct kluků, padla na jedný akci. Ale nikdo neměl ani nápad co by to mohlo být. On by ten střed asi hodně napověděl, ale to bude našrot ještě víc :,-(

Nechci se mýlit, ale mohl by to klidně být i denár z 10. století (?). Průměr tomu odpovídá a když se otočí první fotka o 90st doprava, je vidět křížek ve zhlaví a konec opisu. Jen by chtělo nějak nahlédnout dovnitř ohybu - vypadá to snad že vyčuhuje rameno kříže (?)

Denár jsem taky tak tipoval, ale co ta 17 na druhé fotce dole na šesté hodině? Tedy jestli je to 17, ale je pravda, že ten opis i střed opravdu na denár vypadá. Mě to tedy vyloučila ta 17, ale je taky možné že to 17 vůbec neni. Nu jenomže jak tam do toho středu nahlédnout o:-)

I to stříbro tomu odpovídá, neni to šizený.

Číslovka 17 tam určitě není. Navíc, na třetí fotografii, když se otočí o necelých 90st doleva, tak myslím je vidět křížek na střeše kaplice, čili by to bylo tradiční schíma kříž / kaplice, běžné u českých i bavorských denárů z dané doby.

Pořádně jsem to prozkoumal a uvnitř to vypadá opravdu na kříž o:-) Moc děkuji za názor ;-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top