Litera německá (T)

Nález na poli. Materiál podle všeho hliník. Nepoznáte někdo prosím?

Artifact category

Identified category:
User feedback: Letters and numbers (2 názory), Horse phalers (1 názor), Fittings (1 názor), New Age (1 názor) KaspiKV: New Age, Motopetak: Letters and numbers, tony52: Letters and numbers, pajin-fly: Horse phalers, wiky: Fittings

Log in and help identify this find.

Photo

Litera německá (T)
Litera německá (T)

Circumstances of the finding

Location:Karlovarský kraj
State of soil:Dry
Depth of the finding:10 cm
Used detector:Nokta MC
1 vote
1 vote
viewed:
934x,
comments:
12,
finder:
KaspiKV KaspiKV
photographed:
21 March 2023,
loaded:
21 March 2023

Post

t

Medvěd nekecá, "t" jako Zetor!

https://photos.app.goo.gl/PZxq6y2kkXZZBuqW6

Tak to koukám teda! Díky a zdravím!

Podle provedení by to muselo být spíše Hermann Gőring Zetorwerke. (to není myšleno vážně - vysvětlivka pro bystré juniory). Spíše někdo v roce 1945 sundal z domu po Němcích nápis Gasthaus a teď už jen k tomu t najít ty zbylá písmena. :-)

Wiky: vtipné 👍Kouknul jsem na odkaz od kocka 1963 a tu literu T jsem moc neviděl sice, ale pak to už dál neřešil. Už na poli to však na mě dýchlo něčím německým, takže možná máš recht. Takže jdu hledat 😳😳😆 Zdravím!

on kolega Kocour myslel toho zetora ve švabachu a hlavně to není velký T

Sakra,nemůžu to nikde najít,tenhle nápis jako reliéf z hliníkovejch písmen měl jeden z typů traktoru Zetor na kapotě,a to z obou stran. Starší typ,ale 25 ne. Zkusím ještě pohledat. 8-)

Nebude to spíš ňáký retro zdobení na plot nebo ňákej polskej traktor ? Protože se u zetorů většinou označení vyraželo do plechu tak 0,8 a 1,0.

Jungman
Já to fakt nenašel,tak je možný že se doopravdy pletu. Ale tu utkvělou představu že jsem to viděl na traktoru pořád mám. Ten Zetor se nabízí nejvíc. Pak mě napadá snad ještě východoněmecké ZT,a nebo Crystal. Ale tady se používalo velkéT. Cizích strojů tu bylo pomálu,za zmínku stojí jen ta polská pomsta zvaná URSUS. Když tenhle název vyslovíte před nějakým starším kovaným traktoristou,udělá se mu fyzicky špatně. Ale tady zas chybí to T.
Tak závěr takový že se pletu a o značku traktoru na kapotě nejde,ale úplně o něco jinýho. Na svoji obhajobu můžu jen říct že na traktoru jsem nikdy nepracoval,ale jen se párkrád coby zaměstnanec JZD svezl.🙂🤔

To bude podle mě ňáký to zdobení z plotu. Jednou sem kopl něco podobného okorat ze železa.

Bude to "t" z nápisu třeba Deutsche Reichspost a podobně. Nápis z těchto písmen byl z boku aut, autobusů atd.. Proto zbytek uchycení z druhé strany toho t. Pár písmen jsem také našel. Jinak mam i foto, kde je to dobře vidět ;-)

Pánové, sice pozdě, ale přesto všem děkuji za všechny názory a reakce! Srdečně zdravím!

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top