Prosím o určení + dotaz na náboj bez zn.

Náboj nevystřelený, vypadá bez značení viz. foto. Dotaz je, co s ním. Vím, že by bylo nejlepší ho tam nechat, ale přesto. Nemám na to, kleštěma vytáhnout kulku. Bude lepší ho odnést zpět do lesa a zakopat co nejhloubš?

Artifact category

Identified category:
User feedback: Tokarev 7.62 (3 názory), Ammunition (2 názory)
jelda80: Ammunition, jajan: Ammunition, : Tokarev 7.62, hary21: Tokarev 7.62, : Tokarev 7.62, Admin's vote (?)

Log in and help identify this find.

Photo

Prosím o určení + dotaz na náboj bez zn.
Prosím o určení + dotaz na náboj bez zn.
Prosím o určení + dotaz na náboj bez zn.

Circumstances of the finding

Location:Praha
State of soil:Dry
Depth of the finding:13 cm
Used detector:Euro Saber II
0 votes
0 votes
viewed:
1976x,
comments:
23,
finder:
Paces Paces
photographed:
23 July 2013,
loaded:
23 July 2013

Post

přijde mi to jako 7,62 mm tokarev, domů bych to netahal ;-)

Tokarev jsem měl, ale byl se značkou. Prakticky mi přijde stejný, ale dělal se i bez značení?

Nechápu tě, něco přitáhneš domů a pak se klepeš co kdyby něco, co s tím a podobně.

Válečný ruský tokarev. Když se ho bojíš rozdělat, proč to vůbec taháš dom?
Hoď ho do řeky, velká voda ho zpracuje.

Je to 7,62 x 25 Tokarev, bez značení se vyráběly během 2 sv. války, celekm běžný nález, když už tak to aspoň zanes na P4 a ohlas nález, nosit to do lesa a zakopávat co nejhlouběji - no nevím je to celkem nelogické, jinak když nebudeš tlouci do zápalky, nebo to zahřívat na kamnech nic moc se stím nestane

P4 - PČR - překlep

No bóže, tak jsem to přinesl domů, Má to trochu prasklou kulku navíc rez. Zajímalo mě, co to je

http://naboje.org/node/770
Paces, ty jseš truhlík. Neurážej se, nemyslím to zle.
Sám píšeš-Má to trochu prasklou kulku navíc rez. V nábojích se nevyznáš, beru.
Ale některé obsahují třeba fosfor a tam je to v tomto stavu přímo vražedná kombinace.
Zbav se ho, jak píšu. :-)

Já jsem se neurazil, v pohodě, je mi jedno co si myslíte. Já jsem rád, děkuji za odpovědi a beru to tak, že vím tyto informace. O nábojích moc nevím. Měl jsem Tokarevy z půdy po partyzánech, ale ty byly se značkou. :-)

Odhodlal jsem se a kleštěma vytáhnul kulku, rozdrolilo se to. OK Aspoň to mám vyfocené a zkušenost. 8-)

Honda2 - fosfor v Tokarevu, hmmm no to asi ne, hodit do řeky - zodpovědnost sama, kdy se konečně naučíte že s hledáním pomocí detektoru jde i odpovědnost za to co naleznu, když najdu munici a nevznám se v tom odevzdám snad nález na PČR - hlavu neutrhnou, pyrotechnici to šoupnou do jámy až toho budou mít víc a trhnou, hodit do řeky - fak super nápad

Paces - na ty kleště bacha - v tomto případě se ti více či méni nic stat nemohlo - střely do tokareva - válečná výroba - neobsahovaly náplň ale u ostatní munice tomu tak být nemusí

Asi je to opravdu Tokarev 7,62 ,vyskytují se všude a v největším množství,,,,,ale vy všichni, co takhle Mauser 7,63 ;-) :-D

hary21 teoreticky ano ale ten by měl značení

qmm66 samozř.víme oba, že je to Tokarev ,ale cokdyby....za ww2 se do Mauseru C96 náboje 7.63 používaly také dost hojně a na značení už nebyl čas.Ale to je ode mě jen faktická poznámka. :-) :-)

Ještě pro Paces,/ ty náboje značkované z púdy ,mohly být po partyzánech,možná měli takovou divnou uniformu s orlicí. :-D :-D

Nechapu proc se ho zbavovat? dej si ho na policku... co jako by se melo stat? ze vystreli sam? to tezko... jestli do neho nebudes tlouct kladivem,nebo nejak sachovat kombinackama,tak se nestane nic... a i kdyby jsi neco takoveho provadel,tak mas jesteasi tak 30procentni sanci ze se neco stane... ani nevis jak je tezke odpalit naboj,jakou silu musis dat na zapalku... zkousel sem to............. :)

já teď našel to samé a domů jsem ho odnesl, dal do kůlny do nádoby s vodou, často tu staví policajti na křižovatce u baráku, tak jim to svinstvo alespoň čas od času odnesu...jinak nechávat tohle v lese v místě nálezu je největší prasárna podle mě, protože tím problém munice jen odsunuji podle mě, než abych ho řešil...hrozí snad riziko exploze i v chladné kůlně a pod vodou?

Petr Cze1
Chladná kůlna, kbelík s vodou. To jde. Klidně i půl kbelíku.
A teď si vem, že tě tam vlezou děti, zapálí si retko a kůlna blafne. Jak to začne bouchat, hasiči prchnou a děj se vůle boží. :-D
Jasně, je to extrém, ale ne nemožné.
Na druhé straně, pokud nemáš zbroják- máš už problém. Stačí dobrej soused a komando si to tam najde. V telce to je každou chvíli. Taky exstrém, ale ne nemožné.
gmm666
Píšu- některé náboje-všeobecně. Ty možná poznáš Tokareva od Mausra, hodně lidí ne.
Tak to shrnem.
Kdo se v munici nevyzná, tak to vůbec nebrat. Fosforák ti může blafnout i v kapsi nebo batohu.
A on ten fosforák se těžko určí i znalému někde v lese bez očištění.
Volat cajty do lesa kvůli jedné patroně? By tě brzo poděkovali. Tak je lepší ho tam nechat. Když ho dáš hlouběji do hlíny, tak i kdyby sám blafl, tak tu hrabanku nezapálí.

Pro hary21. Ty půdový značený náboje BYLY po partyzánech. vole.. o:-)

Diky za hezké oslovení/ když víš o jako munici jde,tak tady zbytečně neunavuj tolik lidí,kteří se ti snaží pomoc s určením,když tvrdíš,že toho o nábojích skoro nic nevíš.Chtěl jsem tě taky původně oslovit,ale nechci ti lichotit.

Ještě jednou se vrátím. Tady je odkaz, mrkni na to.
http://www.youtube.com/watch?v=RXVbbQN__hU

Já se těžko urazím, spíš si hodně dělám srandu. Ale trochu se mě dotkla ta orlice. - u mých příbuzných na půdě. To je jedno. Za to oslovení se omlouvám a všem děkuji. A to video od honda2 je super, budu na něj myslet, když něco najdu.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top