Prsten se smaltem..

Les.

Artifact category

Identified category:
User feedback: 6. Decorative rings with glass (3 názory), Rings (1 názor), 11. Brass rings (1 názor), 13. Rings other (1 názor)
soma: 6. Decorative rings with glass, simir: 6. Decorative rings with glass, bohus: 11. Brass rings, jarkan: 6. Decorative rings with glass, poustevnik48: 13. Rings other, s66: Rings, Admin's vote (?)

Log in and help identify this find.

Photo

Prsten se smaltem..
Prsten se smaltem..

Circumstances of the finding

State of soil:Damp
Depth of the finding:15 cm
3 votes
3 votes
viewed:
1262x,
comments:
9,
finder:
poustevnik48 poustevnik48
photographed:
27 November 2017,
loaded:
27 November 2017

Post

Otevřte oči!!!Píše s emailem,žádné sklo to tedy není!!!Prosím přesunout do kategorie -ostatní. :-O :-O :-O

Hezkej prsten ale není to email ale je to smalt.Tudíž trochu starší prstýnek . Atˇ se daří .

Já myslel jako že na tym bude napsanej nějakej Email :-D :-D :-D :-D :-D 8-) o:-) :-P

Smalt křemičitá sloučenina se používal již ve starověku v zemích Čína ,Indie , Japonsko , Egypt do Evropy se dostal v 5.až7. století .- U nás nejdříve v korunovačních klenotech a v kříži Přemysla Otakara .Potom ve zlatých a stříbrných špercích později i ve slitině mědi se zinkem . Tolik literatura .

Krokohot děkujeme za poučení.Ještě prosím-kam tedy zařadit? ;-)

Zatím marně pátrám po nějakém odkazu na tyto prsteny a zase určeno prsteny se sklem . Myslím že by mu spíš patřilo místo v kategorii středověk jak jsou určeny šatní spony se smaltem .

Krokohot máš dobré znalosti, docela mě to potěšilo zase znám něco nové.Ta lokalita kde jsem to našel má hodně hluboký záběr do minulosti, to se bude těžko určovat.

Jak můžete takhle blbě zařazovat do novověku vždit na první pohled jde vidět že je to starší kousek spíš ten středověk.

s66 blbě jsem to zařadil proto, že jsem o tom nic nedohledal na webu. Až krokohot mě hodně pomohl. Podle toho co psal a z čeho jsou očka, jsem podle nálezové lokality mohl upřesnit o co se jedná. Problém je ten, že uvedená lokalita dává v tomto případě více možností. Slovany, raný středověk a středověk. Já se přikláním k první možnosti, ale podle názorů uživatelů nemám stejně šanci. Také se mě nechce o tom dohadovat. Mě stačí, že jsem se dozvěděl z čeho je očko a to mě pomohlo si srovnat další skutečnosti o nálezu, :-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top