R-U přezka WW1

Na čtvrtek 24.2. 2022 jsem si vzal dovolenou. Hlásili až 13 stupňů nad nulou a polojasno. Dopoledne ke mně měl přijít dlouho očekávaný řemeslník a po obědě jsem chtěl jít ven.

Potřeboval jsem si vyčistit hlavu, protože to co se ten den ráno stalo na Ukrajině bylo jako zlý sen. Chtěl jsem si dopoledne udělat ještě nějakou práci, ale na nic jsem se nemohl soustředit. Panebože, tak oni to opravdu spustili! Jakoby nám všem na této planetě nestačilo dvouleté trápení s devastující pandemií Covid 19. Teď ještě začala válka která asi jen tak brzy neskončí.

No nic, já tento svět stejně nezachráním, třeba na hledačce příjdu na jiné myšlenky, rozhoduji se. Po 14. hodině odpoledne vyrážím pryč od těch šílených depresívních válečných zpráv. Přicházím na pole v blízkosti města, které bylo skoro jistě už stokrát prohledáno jinými hledači. Pole bylo ale nedávno zoráno a tak tu nějaká šance možná bude.

Procházím vytrvale jeden řádek za druhým, ale stále nemohu nic zajímavého nalézt. Ale nacházím zde docela hodně hladkých knoflíků a vystřelených nábojnic, možná se zde kdysi také udála nějaká vojenská šarvátka.

A pak mám najednou velmi silný signál a ze země vytahuji nějaký totálně zmačkaný a zkroucený plech. Zahlédnu na něm známý reliéf…tak to bude přezka z opasku, nejspíš rakousko-uherské armády. Ovšem totálně zdevastovaná. No zkusím ji dát doma trochu dohromady, uvidíme.
Ten den se mi ani moc domů nechtělo, vydržel jsem až do tmy. Ale na tom poli na mě už nic zajímavého nečekalo.

Ať to pípá přátelé i v této smutné době:-)

Artifact category

Identified category:
User feedback: Buckles (24 názorů), Magyar Király Posta (1 názor)
Zlatokop777: Buckles, Master2: Buckles, Karinn: Buckles, petroff: Buckles, Mildes: Buckles, Tom78: Buckles, jatamitoda: Buckles, Scarmasax: Buckles, kacuro: Buckles, GATTO: Buckles, Tvrdikja: Buckles, Jakub12: Buckles, Kutlak.pepa: Buckles, wiky: Buckles, Makoves: Buckles, BrunoCz: Buckles, T3mpl: Buckles, mycoken: Magyar Király Posta, SirMaik: Buckles, nikamov: Buckles, Strny.88: Buckles, KNAKER: Buckles, LoneWolf: Buckles, Kroo: Buckles, Wladyslav: Buckles, Admin's vote (?)

Log in and help identify this find.

Photo

R-U přezka WW1
R-U přezka WW1
R-U přezka WW1
R-U přezka WW1
R-U přezka WW1
R-U přezka WW1
R-U přezka WW1
R-U přezka WW1
R-U přezka WW1

Circumstances of the finding

Location:Jihomoravský kraj
State of soil:Dry
Depth of the finding:10 cm
Used detector:xp orx
22 votes
22 votes
viewed:
1050x,
comments:
14,
finder:
Zlatokop777 Zlatokop777
photographed:
7 August 2015,
loaded:
27 February 2022

Post

Gratuluji 👍👍👍👍

Díky :-) Doba je teď hodně zlá a člověk ani z těch nálezů nemá takovou radost jak normálně. O víkendu jsem kopnul 4 stříbrňáky ale moc mi to náladu stejně nezvedlo...

Jsme na tom stejně já mám také Ag a moc mě nepotěšilo tato doba je zlá a bude hůř !!! :-/

Povedený kousek..... :-)
Aleja.....píšeš jako jeden místní ďábel :-O

Aleja: díky :-) Možná se mi to jen zdá, ale lidi v té vlně mediální válečné hysterie hůř vnímají i outdoorové oblečení typu Army ve kterém chodím ven. Dívali se na mě dost divně. Ale může to být jen můj pocit...

Jojo kolega Aleja má styl jako kolega Hrobař :-)

Krásný kousek, já mám zatím jen jednu neúplnou - orba jí upicla skoro třetinu.

Dobrý nález a neméně dobré narovnání, je pěkná ;-)

Pánové díky všem :-) Prospektor: díky, vše se zachránit nedalo. Dostala párkrát nejspíš radlicí a určitě ji i několikrát přejelo kolo traktoru. Musel jsem se podívat na LP jak ta přezka vůbec kdysi vypadala, protože byla fakt nadranc. Ale lepší nemám :-)

Pěkná je ;-)

Nádherny nález👍

pěkně jsi ji porovnal, vypadá ještě dobře na ty roky v zemi. ;-)

Pěkná, 👍 já to o víkendu taky zkusil, že přijdu na jiné myšlenky a nic. :,-(

Bylo to ještě horší být sám a i kdybych kopnul zlaťák tak bych ani radost neměl. :-/

Zlatej koronoviráč :-(

Pánové díky všem :-) Zudrman: začalo se tam konečně už jednat o příměří, tak snad si svět oddychne...

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top