Vojenská známka ?

Určí mi prosím někdo co jsem to objevil za známku ? :)

Artifact category

Identified category:
User feedback: Heer (3 názory), Identification marks (1 názor), Cattle stamps (1 názor) vanNeedy: Cattle stamps, : Heer, : Heer, : Heer, Zarzax: Identification marks

Log in and help identify this find.

Photo

Vojenská známka ?
Vojenská známka ?
Vojenská známka ?

Circumstances of the finding

Location:Liberecký kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:15 cm
Used detector:GM4PRO
Submitted to: Vlastivědné muzeum a galerie Česká Lípa
1 vote
1 vote
viewed:
1837x,
comments:
11,
finder:
Zarzax Zarzax
photographed:
22 August 2015,
loaded:
22 August 2015

Post

Vojenská asi ne, první dvě zkratky "Veterinarian Officers" :-D

:-) nemám vůbec potuchy co je to za známku jakékoliv info beru ;-) díky

Zajímavost :-)

Tak vojenská známka to je - Veterinär-Ersatz- und Ausbildungs-Abteilung 12
Die Abteilung wurde 1941 in Trier, im Wehrkreis XII, aufgestellt. Die Abteilung unterstand direkt dem Korpsveterinär vom Wehrkreis XII. Im Jahr 1943 wurde die Abteilung zur Veterinär-Ersatz- und Ausbildungs-Abteilung 12 umbenannt.

;-) 8-)

Oddíl byl ustanoven roku 1941 v Trieru, v obranném pásmu XII. Oddíl podléhal přímo zvěrolékaři sboru obranného pásma XII. V roce 1943 byl oddíl přejmenován na oddíl zvěrolékařů-náhradníků a zvěrolékařů-studentů č. 12. :-)

Spadal pod Wehrmacht :) zajímavost a kuriozitka to jsem ještě nenašel takový artefaktík :)

Pro Zarzax můžeš mě říct kdes sté zámky vyčetls že je to výcvikový oddíl,a žádná kuriozita to není nachází se jich docela dost.

Kuriozitka je to samozřejmě pro mě ;-) rozhodně netvrdím, že jde o nějakou vzácnost. Určitě se nachází tuny lepších a zajímavějších a já to sem taky neházím abych se tu s tim vytahoval, ale abych zjistil o co jde. Nu a když už jsem se tu dopátral co znamená zkratka Vet.Ers. Abt. a sice veterinar ersatz abteilung, tak když to projedu internetem tak to hodí odkaz na http://www.lexikon-der-wehrmacht.de, kde je info od č.1 až po č.18. A u č.12 je text, který jsem sem hodil a nechal přeložit. Toť vše. Jestli Vás to nějak uraží, dotýká se Vás to nebo Vám to jakkoliv vadí, tak to smažu a je mi to putna. Čekal jsem radu případně info abych se dopátral a tímto taky děkuju Pitbullovi, že jsem se měl čeho chytnout.

Jinak pakliže jde o č.1 (před Vet.) tak je tam tento text: Die Abteilung wurde am 3. März 1941 in Prag, im Protektorat Böhmen und Mähren, aufgestellt. Die Abteilung wurde für den Wehrkreis I aufgestellt und unterstand direkt dem Korpsveterinär vom Wehrkreis I. Im August 1941 wurde die Abteilung nach Allenstein in den Wehrkreis I verlegt. Im April 1943 wurde die Abteilung zur Veterinär-Ersatz- und Ausbildungs-Abteilung 1 umbenannt. Im Oktober 1944 wurde die Abteilung aufgelöst. Což je ještě pravděpodobnější, vzhledem k místu založení.

Přesný překlad tvé známky je 1.rota.12.Veterinární záložní oddíl, v tom Lexikonu sis to špatně přečet, píše se tam že v roce 1943.oddělení pro veterinární výměnu --a--
výcviková divize 12.byla přejmenována,to a je důležitý protože kdyby to byl výcvikoví oddíl bylo by to vyražený na známce a to tam nemáš. A vůbec mě to neuráží a nic nemaž časem si to nastuduješ pokud se zajímáš o WW II.Každý nějak začíná já sem na tom nebyl o moc líp. At seti daří to ostatní příjde samo.

Díky :)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top