Zase nevím 😭

Ahojte. Dnes jsem opět vyrazil do lesa, ale v místě bydliště. Hned ze startu krásný signál, kdy se mi nakonec povedlo to víčko od zavarovacky z pod kořene v hloubce 40 cm vyhrávat. Asi se pak les trochu smiloval, protože jsem našel bronzovou zlacenou plastiku mnicha s půllitrem v ruce, takže moje krevní skupina. 🍻 Krátce na to jsem našel k tomu náležící dvě části. A teď už jsem v koncích na jedné je uvedeno Karlstor a na druhé Munchen. Dohledal jsem dle googlu, že je to: Karlstor je západní bránou historického Starého Města v Mnichově na náměstí Karlsplatz (Stachus). Až do roku 1791 se nazývala Neuhauser Tor. Je to celé masivní rozlámané na tři části. Největší váží 165 g, Munchen 40 g a můj oblíbený mnich 24 g. Všechno bronz a zlacené (teda dle mého). Akorát za boha nevím k čemu to sloužilo, jestli je to nějaké nábytkové kování, snad to není z nějakého náhrobního kamene., nebo rakve. Takže vás prosím o pomoc. Jo a ještě jsem našel starou motorkářskou helmu u té jsem udělal nalezovku, kdyby v ní byla hlava, tak ať mám prvotní fotku pro PČR, naštěstí tam nebyla, i když.......... Lovu zdar, ať to pípa. 😉

Artifact category

Identified category: unknown

Log in and help identify this find.

Photo

Zase nevím 😭
Zase nevím 😭
Zase nevím 😭
Zase nevím 😭
Zase nevím 😭

Circumstances of the finding

Location:Karlovarský kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:5 cm
Used detector:Nox 600
3 votes
3 votes
viewed:
1033x,
comments:
7,
finder:
Rookie123 Rookie123
photographed:
27 May,
loaded:
27 May

Post

plastika-rámeček?

rámeček na foto

Ale kam by patřil ten mnich, a nemůže to být část stojících hodin, nebo část šicího stroje?

či kropenky :-D

;-)mnich byl na druhé straně,jak je ta věž,je to na tu fotku,nebo skleněnej obrázek. :-)

já bych to viděl na upomínkový předmět : Karlstor je západní bránou historického Starého Města v Mnichově na náměstí Karlsplatz (Stachus). Až do roku 1791 se nazývala Neuhauser Tor. Mnich držící knihu je znakem Mnichova , ale držící pivo ? Tak to netuším , možná to odkazuje na tradici vaření piva.

Tyto nálezy se mě líbí. Škoda, že nemáme druhou půlku, ale s trochou obrazotvornosti si jí dokáži představit, a pak bych řekl rámeček na nějakou foto nebo obrázek. Je to boží s tím mnichem. A kdo ví, zda v druhé ruce tu knihu neměl.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top