Maschinenpistole 40

Jeden archívek.Tehdy jsem ještě neměl foťák /natož digital/počítač byl vymoženost.Foceno klasikou a vyvoláno po cca 3 měsících.Nalezeno legendárním MD 3009!!!

Artifact category

Identified category:
User feedback: Samopal MP 40 (4 názory) Mac: Samopal MP 40, buffalo14: Samopal MP 40, kaja: Samopal MP 40, MODREY: Samopal MP 40

Log in and help identify this find.

Photo

Maschinenpistole 40
Maschinenpistole 40

Circumstances of the finding

Location:Karlovarský kraj
Used detector:MD3009
30 votes
30 votes
viewed:
5340x,
comments:
15,
finder:
unknown
photographed:
23 December 2007,
loaded:
11 November 2016

Post

Pecka ! ;-)
Odevzdáno a znehodnoceno, nebo se ti to ještě někde válí doma ? :-D

Nádhera :-) Taky by mi udělal radost

to je MP40??
- parádní kousek, zásobník plnej :-O

Jak odevzdáno , znehodnoceno ? Vyčíštěno , promazáno ....A uschováno .
Jako malý kluk jsem se pohyboval u Nového Města u Jáchymova . Lesy tam toho byly plné z ústupu němců . Od aut až po zbraně a plynové masky ;-)

Prý znehodnoceno :-)))) Co na tom chcete znehodnocovat?

Když nemáte zbrojní průkaz typu A, tak je snad logické, že jediná možnost jak si to ponechat, je znehodnotit ji.

Tohle už znehodnotil čas... kde s tím šrotem chcete chodit? Stejně se to bude pravděpodobně jen válet doma či na půdě, jen zbytečné papírování a starosti. S tímhle šrotem snad ani nemůže nikoho napadnout, že by došlo k nedovolenému ozbrojování. To by pak museli zavřít všechny kovošroty :-).

"Tohle už znehodnotil čas"
To vysvětluj PČR, když něco takového najdou v domě.
Tohle je zrovna ve výborném a řekl bych, že i ve střelby schopném stavu.
Chtělo by to, aby se ti k tomu vyjádřil klarkon.

Podívej... nechci se přít, PČR to v domě "najde" jedině tak, že tě někdo bonzne, nebo se s tím všemožně chlubíš tam kde nemáš. Nevím jak je "to" na fotce střelby schopné, vidím jen 2 fotky a podle nich to vypadá tak, že jak s tím šasnu o zem zbude jen hromádka rzi. Podle spušťadla ten vnitřní mechanismus musí být na kaši, to nemluvím o vůli v nábojové komoře a kvalitě toho pouzdra zbraně. Když bych měl v plánu nelegálku existují daleko lepší a jednonušší způsoby. Nicméně chápu, že pokud to je na všemožné chlubení, asi by to nějaký ten papír mělo mít - pro jistotu určitě.
Celkově nálezy zbraní na netu jsou riziková záležitost... znám frajery, co prodávali na FB vzduchovky předělané na poplašňáky což 7,5J u ústí hlavně rozhodně nemá :-). Neznalost a blbost lidí je bezbřehá, nicméně tohle mi fakt připomíná totální nepoužitelný šrot.

Pěkná MP40 se dá sehnat za 3500... nevím teď v čem přesně spočívá "znestřelby chopnění", ale vše se dá určitě pěkně opravit, je otázkou jestli je jednodušší to dělat s tím šrotem, nebo s pěknou MP40ku.

Teď už nevím, ale někdo na lovcipokladu u nějaké zbraně psal, (myslím, že klarkon) že jako nepovolené ozbrojování se počítá i vlastnění nějaké určité části zbraně.
Mimochodem, tohle mi jako šrot vůbec nepříjde, rez mi příjde spíše jen povrchová.

Já ale netvrdím že ne... však píšu, jestli to je na frajeření, tak to papíry mít musí. O tom žádná, ale jestli to má někde ležet v šopě, garáži, či půdě je to úplně jedno.
Nevím, těžko soudit podle těch fotek, pokud bych ale tohle chtěl používat na střelbu, tak si raději vyrobím pipe shotgun, česky trubkovou brokovnici viz. youtube za 500Kč :).
Nelegální zbraň je jakákoli zbraň, nebo její část, která by jinak podléhala dle zákona registraci. Čili ano, pokud doma leží kusy hlavní, tak je to nelegálka. Ovšem opět se vracím na začátek... jak na to asi PČR příjde? A opět se vracím na paralelní otázku, v jakém stavu taková zbraň je. Pokud je střelby schopna pak je to větší průser, než nepoužitelný šrot. To by ale už řešil soud.

Chtel bych videt tu peknou mp40 za 3500 :-D

replika logicky...

Prodal nebo vyměnil by jste mi ho prosím???

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top