Ag depůtek

Málem jsem to nepřežil.......

Tak jsem vyrazil do svého oblíbeného lesíku.3 hodiny ani tˇuk a najednou pěkný signálek.Mince rozházený ve čtverci 1.5 krát 1.5m.Připadal jsem si jako v pohádce tahal jsem jednu za druhou.Docela pecka.Fota nic moc mam starej fotˇák .Detailní fota mincí pošlu na mince.

56 votes
56 votes
Lovec oceňuje

Post

Pořádnej Nášup teda!

Zajímavá směska. František I., Ferdinand V., FJI:, Německo... Gratulace

Nějakej roztroušenej sudeťák. To musel bejt adrenalin! Gratulace!

No to je síla. 8-)

Super gratuluji :-O :-O :-) :-)

To se jen tak nepoštěstí. Gratuluji :-)

super super ;-)

Moc pěkné :-)

Velmi pěkné! Přeji hezké Velikonoce! Ať se dále daří !

no to je parádní kopanec! :-)

Taký depot ageček potěší,to je štestí,říká se že depot se dá najít jeden za život :-D Já si myslím že to neni úplně pravda :-D

Nádhera, gratuluju ;-)

supr ;-) škoda že jsem jich taky nenašel tolik na jednom fleku sice Vaclavů... to bych chtěl moooc ;-) ale fak masaker tolik na 1,5 m2 nojo lesy to říkám pořád pole je smeťák ale poklady se hledají v lese ;)

To snad ani není možný :-)

To pifin71:mohu jenom souhlasit.Je to muj druhý depot.Ten první jsem našel před rokem.Škoda že nejde prezentovat.Na doporučení archeologa není vhodná doba na zveřejnění.Mohu jen prozradit že to byli mince z 30 války několik žlutˇáskú .Tak snad někdy.

parádní nášup gratuluji :-)

No, to je teda nářez ;-) Gratuluji

tak to je hustý, :-Onevím,co by to se mnou udělalo ;-)veliká gratulace ;-)

Šak to říkám,ano neni vhodná doba,souhlasím :-)

Siki, ty nám ale dáváš zabrat ! Jinak samozřejmě gratulka ! ;-)

Safra chodím z 90 % les a tohle je něco jako můj sen. :-) Gratulace.

:-O :-O :-O,neuvěřitelné,velká gratulace ;-)

Gratulace! Je parádní pocit tahat více stříbrňáčků po sobě :-P ;-)




Čištění mincí postup !!
Opatrně upnout za okraj do svěráku do papírového kapesníku přeloženého nadvakrát a do malého rozbrusu zvaného bulhar opatrně nasadit brusný kotouček a lehce olíznout z obou stran pak jen demontovat ze svěráku a do požadovaného průměru upravit na velké brusce .Pozor však na prsty...my Pražáci takto vyčištěné mince umíme již do 5 minut ..nebo pak mohu popsat druhou ne tak šetrnou metodu na čištění a to musíme připravit malinký vrtáček zlehonka od oka do kraje mince navrtáme dirku .Mince je upnutá při vrtání do svěráku a takzvaně na hulváta žádný papírový kapesník .Na minci se při silném upnutí svěráku objevují křížky obtisklé z čelistí, ty nám zvedají cenu mince protože málokdo ví kam minci s takovým šrafováním zařadit ,jenže zase dirka v minci tu cenu sráží ale to tady rozebírat nechci...Do vyvrtané dirky natočím samořezku šroubek a přidělám na dřevěnou podložku třeba špalík pro lepší vyčištění můžeme strčit do výhně nebo do krbu na cca 20 minut .Kov se nahřeje a lépe z něj pustí špína .Pak stejným postupem jako v prvním článku nastupuje bulhar brusný kotouč a zlehonka mydlíme brusný kotouč po minci ..Několikrát se nám zdá že mince chce vystřelit ale nemůže pač je přidělaná samořezným šroubkem..Při broušení dáváme pozor aby se neubrousila hlava šroubu a mince nevyrazila prolétnout po světnici.Druhou stranu mince čistíme stejným spůsobem druhou dirku vyvrtáváme z estetických důvodů na protější straně ..v žádném případě nepoužíváme první dírku je už trochu vytahaná a mohl by prasknout okraj mince . 
Nedávno jsem takto čistil nějaký zablácený dukátek ..a výsledek famozní....

Popope! Vy pražáci si opravdu umíte poradit! Děkuji za příspěvek, mám několit zašlých zlatých mincí, ještě že jsi mi poradil, nevěděl jsem co s nimi, jdu to hned prubnout! To fakt nemá chybu. Můžu to také podobně použít i u zlaté přezky s brilošema? :-) :-) :-)

Paráda.

Némám slov :-O,prostě nádherá gratuluji ;-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top