Dnes VELKÁ ZPRAVA.....!!!!

Velký nalez!!!!!

Kolem poledne bude oznámen velký nalez z Česke republiky. Má se jednat o počátky křesťanství na našem území.
1 vote
1 vote

Post

Teď na to koukám, tak to je hodně velká paráda, :-O

to bude ten hřeb?

Vzhledem k tomu, že těch hřebů je na světě takové množství to považuji za blábol. Bude to stejné jako s Turínským plátnem, pouze působivá připomínka Kristova utrpení.
Nicméně, mám k tomu dvě zajímavosti:

1. V první polovině 20,-tého století došlo k poměrně rozsáhlé rekonstrukci zmíněného kostela sv.Jiljí v Milevsku.Jednalo se hlavně o rekonstrukci střechy včetně krovu.
Můj děd se na rekonstrukci podílel jako zedník a tesař a když došlo na to, jak umístit na hřeben střechy obrovský kamenný kříž, byli páni v koncích.Tenkrát byl nad kostelem velký svah, kde se říká na Vinicích. Děd poslal do lesa pro dva nejvyšší smrky, které ze svahu o kostel opřel. Přehozením několikrát nastaveného provazu na druhou stranu koňma po kmenech kříž na hřeben střechy vytáhl, kde byl následně usazen a stojí do dnes.
Za to dostal od premonstrátů pozemek, kde stojí náš rodný dům. Pozemek je větší jak 1ha.

2. k rekonstrukci kostela a jeho prostor mám nějaké informace, proto jsem před chvilkou kontaktoval PhDr.Břicháčka.

Taky se mi to nepozdavá... Obchod s relikviemi v minulosti dosti bujel...... Např longinova kopí dnes existuje 6 kusů......

samozřejmě, že obchod s relikviemi bujel,. Tady je ale zajímavé, kde se v klášteře z 12.století, řádů z 12.století vzala relikvie ze století 4.tého. Bude to buď dar klášteru od někoho z panovnického rodu při založení kláštera a nebo to dovezl někdo z křížové cesty. Ale pořád je tady mezera 700let. Kde by se přechovával dřevěný křížek 7 století a pak by ho dal zakládajícím premonstrátům v Čechách? Jsem zvědavý jak se to vyvine.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top