Federativní depot

aneb 327 korun v drobných

Zdravím kolegové! Po více než dvou letech dávám první příspěvek do klubu, protože mi příběh k nálezu připadá do katalogu moc dlouhý. Konečně jsem na vlastní kůži prožil, jaké to je trefit depot. S Martesem a Lenkou jsme byli hledat ve vypuštěném rybníku. Jelikož jsme se předešlý večer nadmíru věnovali alkoholu, nohy nás dvakrát nenesly a Lenka si zanedlouho dala bezpečnostní přestávku. Já s Martesem jsme zatím hledali přibližně v místech, kde lidé dělají první tempo a strhávají si z krků řetízky. Po nějaké době padlo pár nálezů. Klasické mince, cetky z plavek, přívěsek z obecného kovu. Padlo rozhodnutí prohledat okolí. Zatímco jsem s Martesem mířil k nedalekému poli, Lenka vzala detík a začala prohledávat břeh. Pole bylo čerstvě zaseté, takže jsme udělali čelem vzad a šli zpátky. To už měla Lenka slušný sloupec nalezených mincí a volala na nás, že bere jednu minci za druhou a pořád má signál. Vysypaná kapsa, paráda! Vzal jsem to chvíli za Lenku, která šla na rauchpauzu. Spousta čistých signálů na malé ploše. Když se našlo několik slepenců tří, pěti a více koleček, začínali jsme o teorii vysypané kapsy pochybovat. Ta vzala za své, když jsme našli celý pytel s mincemi, jaký mývají na poštách. Pak další a... další. Nejspíš se jednalo o nepotřebnou zátěž z trestné činnosti. Rozjeli jsme rojnici tak, abychom si nerušili přístroje a nalezené mince házeli na svetr. Řečí čísel je to celkem: 14 x 2 Kčs 121 x 20 h 549 x 50 h, tedy závratných 684 mincí. Lenka prostě ví, kam si sednout. Ať se daří!

Začalo to pár kolečky...
Začalo to pár kolečky...
...pokračovalo pár pytlíky...
...pokračovalo pár pytlíky...
...a pak už se to sypalo ze všech stran
...a pak už se to sypalo ze všech stran
V krabici
V krabici
V hrnci
V hrnci
Slepenec
Slepenec
Spolulovci
Spolulovci
2 votes
2 votes

Post

No krásné to máte :-D :-D :-DDíky za pěkny den kamarádi ;-) 8-)jo doufám že tam pán při dohledávce nezpoměl kolo :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Hovado :-D
Pán kolo nezapoměl, dokonce tam ještě něco nechal, ale to rozebírat nehodlám :-D
Koukni do katalogu, je tam docela hezká diskuze a jedna moje vize, jak by to asi vypadalo, kdyby jsme nález odevzdali na policii. Celkově je to lepší čtení. Nevím, kam mi zmizely odstavce. Je to jedna rozplizlá věta a nedá se to upravit. Jako nadaný slohotvůrce jsem tím rozhořčen o:-)

Jó a taky děkujeme, byl to zážitek ;-) Jak se ti líbí obličejík? :-D

No obličej lepší než reál :-D :-D

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top