Hledačská kopátka

Hledačská kopátka - každý máme nějaké své to kopátko.

Každý kopáme jiným nástrojem, někdo používá krumpáček, někdo lopatku nebo rýček. Například já používám krumpáček. Používal jsem motyčku, teď používám krumpáček.
Můj krumpáček.
Můj krumpáček.
Rýček 1,
Rýček 1,
Rýček 2.
Rýček 2.
Velká motyka.
Velká motyka.
Ryček 3.
Ryček 3.
4 votes
4 votes

Post

joo, každému vyhovuje něco jiného. Po různých typech nástrojů jsem nakonec skončil u speciálně vyztužené zahradnické lopatky z Hornbachu (solidní železo a dobrá cena) a velkou koulí na konci rukojetě. To trochu eliminuje tvorbu otlaku v dlani, ale stejně tam už začátkem léta mám solidní mozol...Lopatka je nabroušená a lehce zdolá kořeny, taktéž skladná a za chůze ji mám strčenou v kapse a tudíž mám vždy jednu ruku volnou. Už mě to mnohokrát zachránilo ve špatném terénu..a mimochodem, rýček číslo 3 je pěkná šajzka, ten jsem taky testoval a vydržel mi jedno odpoledne... ;-)

Já si hned zpočátku koupil malej lehkej rýček, ale postupem času jsem se dopracoval ke zjištění, že nejlepší je kudla a kvalitní nákoleníky... :-)

Krumpáček super, ale poté, co jsem se s ním v zápalu boje málem krompnul do hlavy, tak jsem se raději vrátil k rýčku, to je přeci jen bezpečnější. :-D :-D :-D

já používám sekeromotyku vlastní výroby... z malého krumpáčku jsem odřízl jeden trn a navařil ostří staré nalezené sekery. Celé to mám zavěšené na opasku s kšírama a tak mám ruce volné...

https://www.imgup.cz/image/L50l
https://www.imgup.cz/image/L50h

jo, munice se taky bojím ale lopatkou v lese to nešlo a já jsem vysloveně lesní muž

https://www.youtube.com/watch?v=st2rTjz-Sm8

No já mám zakraceny fiskars, ale chodím drtive pole, na zimu používám zednické kladivo :-D

Dobrá klubovka! Já jsem teda lesař a mám lopatku. Ale kurňa pěkně nabroušenou, takže taky můžu sekat bokem. A pak mám ten nástroj nejlepší. Prstama hrabu jak krtek a u toho pěkně pi….! :-)

ahoj. nemas prosim odkaz na stranky kde by se dal sehnat rycek c. 1? dik za odpoved

já chodím pole a louku s rýčkem -www.lovecpokladu.cz/eshop/produkt/lopatka-draper-412 už vystužený a párkrát vařený ,ale spokojenost.........a do lesa se sekeromotykou domácí výroby, tam je třeba na kořeny,ale nikdy netaham obojí..... :-) ;-) ;-)

Já používám krumpáček zakoupený a hodlám mu prodloužit násadu. :-)

nuny70: Bohužel už ne. Ale podívej se zde hodně jsem toho stahoval přímo tady v e-shopu.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top