Letka 19 ztracena v Bermudách

Největší hledání všech dob na moři

  Bermudský trojúhelník je proslulý svou záhadností a tajemnými zmizeními lodí a letadel. Jedním z nejznámějších případů je ztráta Letky 19, skupiny pěti letadel amerického námořnictva, která zmizela při cvičném letu nad Bermudským trojúhelníkem dne 5. prosince 1945. Tato událost vyvolala spekulace a různé teorie, ale dodnes zůstává nevyřešená.

  Letka 19 byla součástí cvičení amerického námořnictva, během kterého měla provést navigační let z vojenské základny Fort Lauderdale na Floridě k ostrovu Grand Bahama a zpět. Vedoucím letky byl zkušený instruktor pilot Lt. Charles Taylor. Let probíhal bez problémů až do chvíle, kdy Taylor nahlásil navigační potíže a zdánlivě ztratil orientaci.

  Po řadě zmatených zpráv z Letky 19 přestaly radiová spojení úplně. Letadla zmizela z radarových obrazovek a přes veškeré snahy pátrání se jim nikdy nepodařilo najít stopu. V rámci záchranné operace byla nasazena letadla a lodě, včetně nosiče letadel USS Wasp, ale nepřinesly žádné výsledky. V průběhu pátrání se navíc ztratilo další letadlo, Martin Mariner, které bylo vysláno na pomoc Letce 19.

  Záhadné zmizení Letky 19 vyvolalo mnoho teorií a spekulací, od navigačních chyb a počasí po hypotézy o nadpřirozených jevech a mimozemských útocích. Mezi obyčejné lidi se rozšířila pověst o "zlověstném" Bermudském trojúhelníku, kde se údajně stávají nepoznatelné a nevysvětlitelné události.

  V průběhu let se objevila i řada fantastických teorií, včetně údajného zapojení UFO a hypotéz. Někteří lidé se domnívají, že zmizení Letky 19 mohlo být způsobeno silnými magnetickými anomáliemi v oblasti Bermudského trojúhelníku, které by mohly rušit navigační přístroje a způsobit ztrátu orientace.

  Navzdory rozsáhlým pátráním a spekulacím zůstává ztráta Letky 19 jednou z největších záhad souvisejících s Bermudským trojúhelníkem. Přestože se od té doby objevila mnohá vysvětlení a teorie, žádná z nich nebyla jednoznačně potvrzena. Záhada zůstává neprolomitelná a fascinuje lidi po celém světě, kteří se snaží pochopit, co se skutečně stalo s Letkou 19 nad Bermudským trojúhelníkem.

  Zdraví Marťas, a přeji fajnové fantastické teorie ke každému nalezenému hřebíku :).

                                   

0 votes
0 votes

Post

;-)na několika místech už máš lépe namíchané barvy,ale jako celek je to změť

Já už si zvyk. Dělá to s vášní, i když třeba ten kokpit je v poměru jak trpajzlik za volantem Karosy. Co už, jen maluj👍

Mě přijde, že si na tom plátně zezačátku vždycky čistí štětce. Co je to na tom prvním obrázku uprostřed? Sním či bdím, já tam vidím pstruha. :-D

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top