Poklad

Něco pro naši budoucnost a zárověň radost

Tak se blíží konec školního roku a já zase chystám děckám ze školky trochu adrenalínový zážitek .Dělám to tak už pár let ( s vyjímkou odleženýho ůrazu) a vždycky mám snad větší radost ,než ti caparti . Každej rok si naleštím hromádku bezcených mincí do zlatova a stříbrna ,uložím do váčku a zahrabu pod šutr v lese blízko školky . Nakreslím a opálím mapu ( namalovanou tak , aby to jejich hlavinky pochopily) ,převleču se za loupežníka (paní učitelky sou už informovaný kdy a kde) a počkám, až dítka vyjdou na svou každodení procházku lesem. Pak se nechám ,,překvapit" při zahrabávání mapy a v úleku ji nechám na místě. Za hlasitého klení o překot prchám do lesa a sem tam sebou plesknu o haluz a podobně. Jakmile se mi podaří zmizet , tak už jako úchyl z křoví jen pozoruji jejich nadšení a emoce a poslouchám ty rozumbadovský a hrdinský řeči. Mám radost a v duchu se směju . Děcka si po pár úkolech najdou poklad a mají zážitek na celej život . Jen jednou se mi stalo, že si jistí rodičové stěžovali, že jejich dítko přišlo domů nadšené z pokladu a oni pak čučeli, že to je jen bezcenej kus plechu.Tak příště ať jim nebalamutíme děcko bezceným nesmyslem . Naštěstí si to ostatní rodičové nemyslí a když mi moje dcerka taky vyprávěla svůj zážitek s loupežníkem a pokladem a nadšeně mi ukázala nablýskaný desetník s padesátýho třetího roku , tak sem si byl jistej , že dělám dobrou věc . Pro někoho bezcenný plech a pro někoho k nezaplacení ;-)
letošní pokládek
letošní pokládek
to zase bude blýskavých očiček
to zase bude blýskavých očiček
53 votes
53 votes

Post

jednou Tě doženou a ubijou klackem :-D :-D

Jeldo já vím :-D Ale víc se bojím, že se k tomu jednou přimotá nějaká nezůčastněná osoba a sejme mě sukovicí rovnou přez ohryzek :-D

šauný nevím proč respekt ? :-) Jen mám rád šťastný děcka ;-)
Když sem jednou jezdil pomáhat známým v takovým tym levným prodeju po kulturácích, tak ze mě rostli . Děckám sem na prodejně rozdával aspoň hopiky a podobný malý hračky a pak sem byl zkoro bez výplaty po odpočtu rozdaných blbostí :-D :-D :-D

virag - je to tak. děcka to mají jako krásnej zážitek a vzpomínku na poslední dny ve školce . Vždycky se domluvím se sličnou paní ředitelkou, kolik děcek končí školku a podle toho napočítám penízky a plíšky , aby nebyl nikdo ochuzen . Tentokrát tam mám pro hlavního nálezce navíc ten 15cti krejcar ;-)

Tak to je krásný ty musejí být šťastný jak blechy to je paráda moc dobrý nápad

Dobrej počin za palec!

Tedy, super nápad. Letos se tedy budu opičit a něco podobného pro děti zkusím naplánovat taky :-) Velkej palec za počin :-)

taky dávám palec za přístup, pane Sarkafarka ;-)

Díky chlapi ;-) dělám to rád a jak už sem psal ,pojeb byl zatím jen jednou . Děckám to vychází tři kousky na osobu a hlaní nálezce čtyřy. Rozděluje jim to paní učitelka spravedlivě .Ten kousek přezky je tam jen jako bonus pro hodně snaživé dítko, kterému jen nevyšlo být ten první nálezce o:-)
ja.runa sakra sakra připomněl si mi, že za ty roky ještě nemám loupežnický jméno :-O :-D
Teď se musím jen rozhodnout jestli by to měl být loupeživý rytíř z blízké zříceniny a nebo nějakej z té novodobé loupeživé sebranky z ještě stojícího Hradu o:-) :-D

Co takhle loupežník Raschader? :-) Joe, sleduju tvé příspěvky a celkově projev na LP, ty seš dle všeho člověk na správném místě. Já bych tohle chtěl taky umět, věnovat se dětem, ale zatím sotva zvládám svoje dva hyperaktouše :-) Jsi frajer. Doufám, že Tě jednou osobně poznám, chlape.

ovečko tobě speciélně to řeknu až po akci , bo si tě dovedu docela dobře představit jako tu nezůčastněnou osobu, co se vynoří z poza stromu v tu nejblbější chvíli a nastaví nohu prchajícímu zlosynovi. Poté , co mě caparti umlátí klackama ,jim ještě pomůžeš mě nýst přivázanýho na klacku , jak ulovenýho jelena :-D ;-) :-D
Romane- přesně to samý si myslím já o tobě a osobně bych tě taky moc rád někde potkal .Snad to někdy klapne třeba na nějakým srazu ;-)
Ostatním ,kteří vidí rádi rozzářený dětský oči - za ten zážitek to opravdu stojí a myslím, že děckám se nejvíc líbí ten zdrhající a klející nemehlo loupežník o:-) :-D :-D

Joe já těm dětem skoro závidím.Jen aby si nemyslely že je lepší být tím loupežníkem.Jezdil jsem na dětský dny do jedné dědiny z kovárnou.Děcka si mohli vykovat hřebík.Tu tlačenici u výhně uhlídat a aby se nepozabíjely kladívkama.Dnes už je potkávám jako dospělé a dodnes na to vzpomínaj.Tak se hlavně nenech ulovit. :-D :-D :-D

Jo s dětmi je to vždy super. Také jsem jim už něco podobného připravoval. Jen kromě zlatých kulí a mincí jsem jim nastříkal na zlato kameny a šišky + nějaké ty sladkosti. Navrch jsem jim dal podkovu aby to hezky znělo a podle mapky se šlo skřítkům do lesa vybrat poklad :-) Ty rozzářené oči po nalezení pokladu jsou prostě super :-) :-)

seš kapacita,chvalim,nic nepotěší vic než dětske nadšeni,překvapení,spokojenost a smích :-D

Tak ať ti to výjde já teď vozil děti ve školce na poníkach jen tak celý dopoledne.Děti nadšené měl jsem tam ještě dva kousky na mazlení.A jak někteří psaly měl jsem nahnáno aby mě nějaké nespad,aby někemu nešlápl na nožičku,aby si rodiče nestěžovaly na alergie atd... ale děti byli spokojené a adšené a mají na co spomínat, něž sem svezl celou školku asi 80dětiček tak mi málem upadli záda a nožičky.Mám tu mince po nějakým kamioňákovi 3kg celou Evropu asi 30let sou na nich pěkný zviřatka něco ti zétra dovezu. ;-)

joeblack -Jaktože prcháte sám? Ale prchat se musí hromadně Mazánku :-D

Super článek,palec za přístup :-)

Krásne. Živo si to viem predstaviť :-)

mildo já prchám sám ,ale jednou budu určitě v té hromadě :-D
Servuz-Marťas dík za ty mincičky .Sou hezký a děckám určitě radost udělají ,jen je doleštím ;-)
Tak letos jich teda bude na jednoho pět kousků, tak snad si toho budou vážit . Víc toho dávat nechci ,protože to už pak už nebude mít pro ně tu správnou cenu ,aby si to schovali na památku ;-)
Díky ,že vás je tolik ,co ještě dovedou dětem dopřát štěstí a dokážou mít radost s cizí radosti 8-) ;-)

Tak já bych si dovolit to trochu poupravit na správnou míru. Chlapi, zas tak moc mu nevěřte, trochu nám blbne hlavu. Tady píše, že se převleče za loupežníka. A v tom já vidím tu záludnost. Podle mého si sundá hodinky, vytáhne ten pírsing z nosu a uší, sundá boty ADIDAS a je z něho pravej loupežním. Maximálně si trochu upraví vous a číro na hlavě. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
sorry bleky, myslím že práskne Pegy, že zas lámeš paní řídící přez zlaťáky :-D

Moc hezký nápad ;-), jsi šikula :-)

Peťo tak teď si mě dostal :-D :-D :-D

Já dělávám něco podobného na letním táboře. V lese zahrabu pár depotů mincí a pak ve skupinkách chodíme po lese s detektorem a nechávám děcka dedukovat, kam by si schovali nějaký ten poklad a podle toho pak jdou třeba "očuchávat" detektorem staré pařezy nebo hromady kamení. :) Vždycky tam dám tolik "stříbrňáků" aby měl každý alespoň dva. Jinak nedávám tam obyčejné mince, které každý zná z dřívějška, ale nové odražky (tenký hliník), na které vytvořil raznice Cement. Mincičky se honosí rokem 13xx (už nevím přesně) a vizuálně vypadí podobně jako pražský groš. Jen jsou velikosti cca Leopoldovi grešle.

Tak od cementa musijou být super o:-) zkoro ti je závidím ;-)
Tyhle mince , co dávám já sou pro děcka ze školky , takže jim nevadí ani pětník z padesátýho třetího. Ale snažím se hlavně měďáky a ,,zlatý "koruny ;-)

Jo tohle taky bývá tábor 1-2 třída ZŠ, takže jim taky nevadí v podstatě cokoliv... :)

Takže si taky vychutnáváš ty vykulený očiska a opravdovou dětskou radost ;-)

děláš dobrou věc a děcka só pro každó pohádku jen jim dát ten správné impuls :-D držím palec

Tak už to mám za sebou a zatím sem dost rychlej při úprku 8-) I když tentokrát sem nadával i doopravdy ,protože sem si vybral na takové to hloupé upadnutí opravdu hloupě malej rovnej prostůrek plnej listí a jen sem nepředpokládal pod tím listím šutr (i když ty šutry sou všude kolem ) .Takže sem hezky přímo pupkem nalehl na hranu a myslel sem , že mě tentokrát mají :,-( :-D Pud sebezáchovy zapracoval a donutil mě se zvednout a během nadávání zdrhat dál do houští.
Děcka rozchlámaný na celej les a ty statečný řeči ,co by mi všechno udělaly byly super :-D
Paní ředitelka s nima druhej den šla najít poklad a všeci byly moc spokojení . Domluvily sme se , že na příští akci už veme foťák a zkusí nějaký momentky nafotit .
Takže příště už dám i fotky loupežníka a akčních capartů ;-) 8-) :-D

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top