Prostě jen tak

Počasí přeje a já trčím doma . To se prostě nedá nevypadnout .

Venku svítí sluníčko, vane teplý vánek a vzduch voní vlhkou zemí .Tráva na lukách je slehlá ,takže cívka by klouzala téměř po povrchu hlíny a já mám jednu ruku nepoužitelnou ještě měsíc . Po téměř měsíci válení se doma a sem tam nějaké té procházce po dědině ( do putiky nejdu , bo tam bych musel poslouchat , jeké su gramloň a strkám haxny kam nemám ) , sem si dnes řekl ,,A dost !!! " počkal sem si až má milující a starostlivá drahá polovička zmizne na odpolední a naházel sem na sebe mundůr obul pevnou botu a houkl sem na svou malou ratolest ,, Oblíct ,obout , dem se vysmradit " Potěžkal sem svůj kovolap a věda že neukopnu ani drn sem kopátko nechal spát v koutě . Malé sem dal do ruky lopatku ,kdyby se jí chtělo hloubit pípnutý signál , ale stejně by ju to po prvním hrábnutí a zjištění, že to přez trávu neprojde v jejich rukách přešlo. Ale doma ju nechat nemůžu samotnou . To bych nemusel přežít návrat Peggy z roboty . Tak sme vyrazily za humna na stokrát prolezlou louku s tím, že tam nic nepípne a já si budu moct jen tak čampat a mávat detíkem kolem sebe pro uklidnění, že o nic nepřicházím a žádný nálezy v zemi nejsou . A zároveň udělám něco pro zdraví své i své holčičky ;-) Vypadalo to dobře a nejmíň půl hodiny nic nepíplo. Sem tam kousek železa a já si už pomalu říkal, že zas bez detíku ten zbytek času doma přetrpím . Bohužel najednou pípla barva a já sem se hrdinsky ukecal , že dnes to přejdu. Po dvou metrech sem se otočil a vrátil na místo pípnutí .S rozšířenýma zorničkama ,zrychleným dechem a nepravidelným tepem jsem byl rozhodnutej tu barvu dostat ze země třeba zubama .Po pár marných pokusech vzít tu blbou lopatku do nezohnutelných prstů jsem si všiml nechápavého pohledu mé dcerky a uvědomil si , že jako šílenec jí asi moc výchovně nepřipadám . Tak sem to zkusil v klidu a s rozvahou a vzal ten hloubící bazmek do pravé ruky a přišlápl nohou ,aby zajel do země .Naštěstí sem nemusel hrabat hluboko a v patnácti centimetrech na mě koukl hliníkovej pětihalíř z padesátýho třetího . Nechtěl sem být před malou sprostej, tak sem to zkusil v klidu rozdýchat a zahrabal po sobě díru .Pak sem lopatku už nechal v rukách jen malé a na Zeru si vypl zvuk . Tak sme si kochaje se krajinou nevšimli, že jsme vylezli až na vrchol kopce .Nádherný výhled , společně prožité chvíle v přírodě a malá šťastná ,že mám čas jen na ni . Nakonec to byl jeden z nejlepších hledacích dní v mém životě a Spokojeně sme vrátili při západu slunce domů. Jen mě mrzí, že sem nevzal foťák a nebo neměl alespoň nabitej telefon. Takhle sem udělal jen jednu fotku :-( Ponaučení - I blbej pětník dokáže udělat obrovskou radost ;-) Přeji všem hezké chvíle při hledání a nezapomeňte , že ty největší poklady máte doma ;-) Joeblack
Tak alespoň jedna fotka z toho hledání
Tak alespoň jedna fotka z toho hledání
37 votes
37 votes

Post

O to tady jde :-D

Pěkně,napsané,a poslední věta,absolutní souhlas ;-)

Hezky jsem si početl. ;-)

Tak sem malé večer ani nedočetl pohádku a byla tvrdá jak zmzlej mamut :-D
K článku : prostě mi přišlo dobrý napsat to sem a podělit se o to krásný se všema ,kdo má ještě trochu toho zdravýho selskýho rozumu v hlavě a umí se v téhle uspěchané době aj na chvíli zastavit :-)
Dík a sem rád , že se takoví mezi námi najdou ;-)

Pěkné počtení a v poslední větě jsi se trefil do černého. ;-) :-)

Moc pěkný příspěvek,líbí! ;-)

si mě regulérně dojal :-)

Pánové,pěkné počtení u všech !!!
Myslím,že víc psát nemusím.

100 bodů, moc hezky jsem si početl, hledání s dětmi je sranda ;-)

Pravdu máš ;-)

Ono je to pořekadlo ,,v nouzi poznáš přítele " hodně pravdivé .
A je pravda, že pokud má člověk nějakej větší problém , tak se spousta ,,dobrých" přátel a známých najednou odvrátí a otočí o 180 ° . A naopak lidé o kterých sem si myslel, že mi za zádama vrazijou kudlu do zad , by se naopak rozdali z posledního 8-)
Waffen přesně to co popisuješ se událo i v sousední vsi , kdy rodince těsně před vánoci vyhořel novej barák .Pojistka žádná (mladí a chudí) rodina , kámoši a obec se na ně vyprdli a přesto do půl roku bydleli v opraveném a vlastně novém domečku díky úplně cizím lidem z vesnice, dobrovolníkům a sousedům.
Dobrý člověk se ještě najde a to je moc dobře
:-)

Joeblack, dneska jsem si na tebe venku vzpoměl, když jsem jako první věc kopnul pětihalíř z 53. Koukej se brzo uzdravit a kopnout něco pořádnýho! ;-)

Díky ;-)
Před chvílí sem se vrátil s malou z podobné vycházky ,jako včera . Jen dnes sem byl bez detíku 8-) :-)

Hele Ele :-)tu lidskost co jsi ukázal tak tu si secsakra považuju,děvčátko máte krásný :-)

dadla - diky a moc si toho cením , ale jínak si myslím, že není na mě víc lidskosti než na většině všech tady 8-) ;-)

Ono je to na palec vlastně pro všechny co tu psali. ;-) ;-) ;-)

Příště vem Pegy. Pěkně ju na kopci ucapluješ a bude spát jak nemluvně. :-D
Tak si nech dařit a pazoura ať se uzdraví.

Moc pěkně napsané :-)

Peťo už na tom pracuju a z malou ju ukecáme , aby šla s nama . Ale ucaplovat ju budu muset asi jen kopátkem a nebo ať tahá malou na zádech o:-) :-D :-D :-D
To Kvasak - přesně tak , proto sem napsal , že nésu o nic lidštější ,než většina lidí na tomhle webu .
V téhle diskusi není nelida určitě niko ;-) :-D
Určitě bych si u ohně ,nebo u piva rozuměl s každým z Vás a věřím, že se s alespoň některými takhle setkám ;-)

Tak za tu parádní vomáčku tě ani nesetřu za jedinou fotku... ;-) Myslím že se v tomto příspěvku najde většina z nás. Ať jseš co nejdřív v plném provozu.

To, co tady Joeblacku píšeš je dle mýho soudu základ slušně prožitýho života. Zjištění, jak důležitý je čas strávený s nejbližšími, přichází někdy až ve zralejším věku a to je jednoznačně velká škoda!

Děcka sů to nejlepší co mě v životě potkalo,budme rádi že je máme.Otevíráš dveře a děcka letí div že si nohy nepřerazí a křičí,tatka ide,to je takový nářez nefalešné radosti.Snažím si to užít dokud to jde,až jim bude 17 roků,budů si určitě říkat,fotr už je zase doma. :-D :-D Sů to takový nejlepší kamoši. :-D

liskat to budu asi už ve dvanácti, když vidím ty povedený ratolesti svých sester :,-(
A to sou bych řekl na svůj věk ještě docela hodný a rozumný děcka o:-) :-D :-D :-D

paraaadne pocitanie :-) :-) :-)..cista pravda :-) ;-)

Parada, detik mam chvilku ale za tu chvilku uz mam nejakou tu hodku nachozeno, draha polovicka protestuje ze sem porad v lufte a nekde mavam klackem. Tak sem ji vytah sebou a jak byla nadsena kdyz kopla starou fabku, nasli jsme zaklady zanikli obce. Nejaky sklep, studnu. Potkali na ceste slepejse a pes vyhnal vysokou z krovi. Kdyz jsme prijeli domu vrnela jaka pekna prochazka a ja si taky liboval. Sice padal jenom bordel a sem tam nejaka munice kterou nezbiram(pro zajimavost jsem si jeden kus vzal domu a zjistil ze je to 50cal Browning asi z letadla, hned to lokalitu opeprilo) ale krasne stravenej spolecnej cas na mrcase ,.)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top